7 maj 2013

SLUTPIXLAT AVSLÖJAR! SD bildar dansband!?


I sin iver att bevara det Sverigedemokraterna kallar äktsvenska och i sin strävan efter att försöka locka nya väljargrupper inför nästa års val så tar de till ett desperat grepp.

De har bildat ett dansband!?Idén skall ha uppkommit i svallvågorna efter den senaste tidens nedgång i diverse opinionsundersökningar och idémakaren själv, Thoralf Alfsson förklarar varför:


”Alla politiska partier måste hitta nya sätt att locka till sig väljare på. Och genom vår nya storsatsning, hela Sveriges parti, ämnar vi inte bara bli hela Sveriges parti utan även alla dansbandsälskares hela parti. För om det är något som verkligen är äktsvenskt och fyllt av tradition så är det de svenska dansbanden, och…”

Efter att i en timme lyssnat på hur Thoralf Alfssons lovprisat svensk dansbandsmusik och hur unikt detta är i världen så kan vi sammanfatta hela hans predikan så här.

Bandet kommer att kalla sig ”Jimmie Thoralfs”. Och premiärspelningen kommer att gå av stapeln under Almedalsveckan på Gotland i sommar.  Och ni som förväntar er ett riktigt livuppträdande av ”Jimmie Thoralfs” lär bli besvikna då de endast kör med playback. Det vill säga, ett framträdande där all musik och sång är förinspelad. Och om det är något Sverigedemokraterna verkligen är bra på, så är det just att använda sig av playback. Just nu använder de sig politiskt av något som kallas tysk playback. Det vill säga något som förinspelades i tyskland mellan 1919 o 1945.

Dock så kan Slutpixlat avslöja att ”Jimmie Thoralfs” redan i nästa vecka tänker släppa en LP där enligt Thoralf Alfsson låten ”Järnrörspolka i Stockholmsnatt” kommer att bli en ny megahit av kolossalformat som med största säkerhet kommer att ge dem Polarpriset.

Och producent för det hela är visst Erik Almqvist. Det sägs att det var han som skrev texten till ”Järnrörspolka i Stockholmsnatt”, då baserat på en självupplevd verklig händelse. Övriga låtar är skrivna av bandmedlemmarna själva.

 
  Raffina Wall för Slutpixlat.

Här har ni förövrigt årets vinnare av Polarpriset. Aftonbladet