30 juni 2013

Sanning eller Bullshit!På måndag skall riksrasistpartiet Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson hålla tal i Almedalen. Får vi gissa på att det blir en så kallad blueprint på 2012 års tal då invandringsfrågorna stod i centrum för Åkessons tal. Något annat tycks ju inte SD: s partiledare vara kapabel att prestera politiskt.

Vad som dock är intressantare är den pressträff som SD håller på måndagsförmiddagen mellan 10:00 och 10:45.

Ska Åkesson svara på några frågor rörande Ekeroths intima samröre med hat och rasistsajten Avpixlat? Eller gör han som strutsen och försöker att stoppa huvudet i den Gotländska kalkstenen? För hur det än är, så lär han hårdgrillas intill bara benen av media om Ekeroths roll i hur Avpixlats styrs.

Och det är till största delen Åkessons eget fel att denna pressträff kommer att handla om skandalsajten Avpixlat och dess handledare Ekeroth. Om Åkesson varit rakryggad och tagit tag i uppgifterna och gått ut med någon form av uttalande om Ekeroths djupa inblandning i Avpixlat så fort den uppdagades så hade han åtminstone visat sig lite handlingskraftig. Nu skickade han istället ut fotfolket för att ta smällen på bara det sätt som Sverigedemokraterna kan.

”Det finns en konspirationsteori i media om att Avpixlat är Sverigedemokraternas hemliga och inofficiella kommunikationskanaler och att det är Kent Ekeroth som sitter och styr spakarna men det är ju bara trams”, sade pressekreteraren Martin Kinnunen till Dagens Media.

Aha… Så Ekeroths inblandning i Avpixlat är alltså en konspirationsteori från media. Så ”förvånande” vi blir att just det svaret kommer från SD så fort det uppdagas något för SD negativt om partiet eller någon av dess företrädare.

Dock så tyder Åkessons egen tystnad på något helt annat än att det hela skulle ha varit en konspiration redigerad av media.
  
Börjar han ångra att han inte gav järnrörs regissören Ekeroth sparken medans han kunde. Är det månde det han nu suttit och funderat på inför sin uppladdning inför Almedalen hemma i Sölvesborg.

Hur det än är, så lär media vilja ha svar av Åkesson på måndagens Sverigedemokratiska pressträff. Och det oavsett om SD anser det hela vara en konspiration mot dem eller ej. Och det är nog inte enbart media som vill ha svar på skandalmannen Ekeroths göranden. Även de egna Sverigedemokratiska väljarna skulle nog gärna bland annat vilja veta hur Ekeroths Avpixlatkonto använts, och varför 70 000 kronor har förts över till Ekeroths personliga bankkonto.

Sverigedemokraterna hade nog gjort sig själva en tjänst om de lade korten på bordet och avpolletterade Ekeroth från partiet. SD som frenetiskt hävdar att de då inte är ett rasistiskt parti, utan ett invandrarkritiskt parti kanske skulle må bra av att rensa ut de tunga rasisterna ur partiet.

Å andra sidan så skulle det inte bli så många Sverigedemokrater kvar i partiet då. För trots allt tal om konspirationsteorier från media mot dem och deras egen så kallade nolltolerans mot rasism, så är ändå SD ett högerextremt nationalistiskt parti med klara främlingsfientliga och rasistiska åsikter.

Och det är en sanning och ingen Bullshit!

Karl-Johan Johansson-Svensk för Slutpixlat