13 juni 2013

Sanningen som inte Sverigedemokraterna gillade.


OECD har i sin stora undersökning jämfört vad invandrarhushållen betalar in i skatter och avgifter med vad de kostar i form av socialbidrag, pensioner och annan samhällsservice. Nettot blir ett plus för samhället i de flesta av de 27 länderna, med ett genomsnitt på drygt 3 000 euro per år (26 000 kronor) och hushåll.

För "utlänningarna" blir det ett plus på cirka 6 000 euro för samtliga undersökta länder, och ett plus på nära 5 000 euro i Sverige. Skillnaden beror främst på lägre kostnader för pensioner.

Denna undersökning går ju stick i stäv med vad Sverigedemokraterna hävdar att invandrarhushållen bidrar med. Enligt SD så är ju invandrarna enbart en merkostnad för Sverige. Men det är klart, nu hämtar ju SD alltid sin ”korrekta” statistik från den alltid så ”pålitliga” Affes statistikblogg. Bloggen som enbart visar de siffror som politiskt passar just Sverigedemokraterna. Hemsnickrad statistik på bästa SD manér då vill säga.

Och i vanlig ordning så hävdar bland annat SD:s Martin Kinnunen att Henrik Brors artikel i DN är ett okunnigt propagandistiskt lågvattenmärke som dessutom är falskt!?

Faktum är att Henrik Brors enbart refererat till OECD:s undersökning. 


Även en rapport från OECD avfärdar alltså Sverigedemokraterna som rent nonsens. Och bara för att den inte passar deras politiska mål. Att skylla allt ont som händer på invandrarna.

UPPDATERAT: Avpixlat är inte sena att hänga på sin husbondes röst.

"Den som studerar OECD-rapporten närmare skall säkert finna fler kreativa räkneexempel och resonemang som förklaring till hur man kommit fram till sin politiska beställningsslutsats för att motsäga den i många europeiska länder allt starkare kritiken mot den kraftigt ökande utomvästliga massinvandringen."

"Politisk beställningsslutsats?"

Saliga äro de enfaldiga. 

LÄS ÄVEN: SD tror att medierna är fel ute?

Raffina Wall för Slutpixlat