7 juli 2013

Att sänka SD retoriskt.Alla vet vi väl vid det här laget hur enkelspårig den Sverigedemokratiska politiken är och hur den sandlåderetorik de använder sig av för att föra fram sitt budskap enbart är full av fördomar och lögner.

Detta sammantaget gör det ganska enkelt att i en debatt eller i andra sammanhang där man diskuterar med en Sverigedemokrat att smula sönder deras argumentation till en ren dammhög.

Och inte behöver man vara varken en retoriker i världsklass eller en verbal mästare på området för att sänka SD i en debatt.

Receptet att göra en Sverigedemokratisk företrädare lika svarslös som en nyss avliden mussla är så enkelt att det skulle kunna begagnas av en förstaklass elev.
Man ställer helt enkelt en väldigt enkel fråga. För i många sammanhang är det just de enkla frågorna som är de svåra att svara på, och åtminstone så har det ju visat sig att just SD politiker och dess sympatisörer har oerhört svårt för de enklaste av frågor. För det mesta så brukar de försvara sin svarslöshet inför frågan de ställts för med bland annat följande fraser:

”Nu är du Sverigefientlig!” Frågan är irrelevant i sammanhanget!” ”Tänker inte diskutera frågan, det är ju en typisk PK-fråga!”

Låt oss nu ge er några exempel på enkla men högst viktiga frågor man kan ställa till en Sverigedemokratisk företrädare som garanterat får denne att känna sig inte enbart offside utan även som en vilsen rasist/lus på ett skinheads huvud.

Första frågan man alltid bör ställa till en Sverigedemokrat i dagsläget är följande:

”Varför tycker ni inte om muslimer?”

På denna fråga så förväntar man sig naturligtvis att få ett ärligt svar, men ack så man bedrar sig. Finns ingen Sverigedemokrat som än i en offentlig debatt svarat uppriktigt och ärligt på denna fråga. De föredrar istället att visa sitt misshag med muslimer och deras religion islam via diverse mindre begåvade inlägg på Twitter, Facebook eller i de hatiska rasistsajterna, Avpixlat, Exponerat eller Fria Tider. Så komihåg att vill du verkligen veta vad de Sverigedemokratiska politikerna har för åsikter i vissa frågor så är det bara att läsa vad de skriver på de sociala medierna. Dock så brukar de allt som oftast förneka vad de skrivit med bortförklarningar såsom, ”Jag skrev det i affekt”, eller ”Kommer inte ihåg att jag skrev det, var ju bara så full.”

En annan bra fråga och en för närvarande högst relevant sådan att ställa till en Sverigedemokrat är följande:

”Anser ni att Affes statistikblogg verkligen är en pålitlig källa att hämta information ur?”

Då ett flertal företrädare för SD konstant verkar hämta sin statistik från denna hemsnickrade och allt annat än pålitliga statistiksajt när de ska försöka påvisa den av dem själva påstådda massinvandringseffektens baksidor så tenderar svaren att få något av ett löjets skimmer över sig. Men det är väl inte mer än vad man kan förvänta sig av ett löjets parti.

Den absolut effektivaste frågan man kan ställa till en företrädare för enfrågepartiet Sverigedemokraterna, är en fråga som är helt off topic. Det vill säga något som inte har med SD:s hjärtefrågor att göra, invandrarna och invandringen.

”Vad anser du om storbankerna?”

Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt ställde denna fråga till Jimmie Åkesson under en debatt i riksdagen. Åkesson blev naturligtvis helt ställd då frågan inte handlade om invandringsfrågor.

Så att ställa frågor som rör annan politik än rena invandringsfrågor till en Sverigedemokrat är som att lägga en straffspark och se den gå in i mål, varje gång.
Men en fråga, kan alltid en Sverigedemokrat svara på, även om han i sammanhanget blåljuger så det står härliga till.

”Varför är ni rasister?”

Denna fråga besvara alltid i regel från en Sverigedemokrat med följande ord:

”Vi är absolut inga rasister! Vi har ju nolltolerans mot rasism inom partiet!”

Lögnaren blir bara trodd en gång. Ordspråk.


Curt Latinosson för Slutpixlat på landet i en hängmatta under tvenne ekar.