30 juli 2013

Ingrid Carlqvist gör som strutsen!Ja nu börjar turerna kring Dispatch Internationals affärer att avslöjas en efter en.

Som vi tidigare skrev om i en artikel här på Slutpixlat så är den starkt islamofoba hatsajten Dispatch International stämd av en tidigare anställd på 250 000 kronor för utebliven lön och uppsägning utan saklig grund. Den avskedade mannen yrkar även på ränta samt ersättningskostnader för rättegångskostnader.

Ystad Allehanda avslöjar nu ytterligare turer kring den avskedade mannen.

”Simrishamnsbon stämmer sin tidigare arbetsgivare Dispatch Filial på utebliven lön, sjuklön samt allmänt skadestånd till en summa på runt 250 000 kronor. Dessutom yrkar han på ränta samt ersättning för rättegångskostnader.

Simrishamnsbon är grafisk formgivare och arbetade fram till i april åt det danska företaget Dispatch ApS. De stod bakom tidningen Dispatch International, som har anklagats för att vara islamfientlig. Företaget anlitade simrishamnsbon som konsult förra året och under juli månad arbetade han fram ett förslag på layout för tidningen.

I slutet av juli blev han erbjuden en heltidsanställning och tackade ja. I slutet av augusti kom det första numret av tidningen ut, men några dagar innan löneutbetalningen fick simrishamnsbon beskedet att det inte skulle bli någon löneutbetalning i augusti med hänvisning till att verksamheten var i ett inledningsskede. Han accepterade detta efter att blivit försäkrad att han skulle bli kompenserad i efterhand.

En filial till företaget bildades och tog över verksamheten och i januari tecknades ett provanställningsavtal med simrishamnsbon. Ingen lön betalades ut för höstmånaderna utan den första löneutbetalningen skedde i slutet av januari.

Fram till att anställningen avslutades fick simrishamnsbon sedan lön enligt avtal. Under anställningstiden påpekade han att han ville ha den innestående lönen och fick till svar att de praktiska detaljerna kring lön skulle lösas senare.

Under april blev han sjuk och är fortfarande i dag sjukskriven med sjukpenning. Enligt mannen betecknades frånvaron som arbetsvägran och han fick meddelade i ett mejl att provanställningen upphörde.

Mannens advokat menar att företaget är skyldig att ersätta simrishamnsbon för den lön som han har rätt till. Hon menar också att det enligt svensk rättspraxis inte är tillåtet att teckna ett provanställningsavtal med någon som redan är anställd, utan att simrishamnsbon anställning borde ses som en tillsvidareanställning.

Genom att skilja mannen från sin tjänst utan saklig grund menar hon att företaget bryter mot lagen om anställningsskydd och är skadeståndsskyldiga.
Ystads Allehanda har utan framgång försökt nå den ansvariga utgivaren Ingrid Carlqvist för en kommentar.”

Att ge en fullt legitim sjukskriven person avskedad på grund av att arbetsgivaren/Ingrid Carlqvist ser hans frånvaro som arbetsvägran måste väl ändå ses som ett lågvattenmärke.

Men nu är det ju Ingrid Carlqvist vi har att göra med så ingenting förvånar längre. Hon hävdar ju att hon tidigare fått sparken för sina åsikters skull som chefredaktör för tidningen Villaliv. Något som egentligen inte är något att förvånas över o man följt Carlqvists öden och äventyr som chefredaktör för den islamofobiska hat och rasistsajten Dispatch International.

Är det här någon slags hämnd från Carlqvists sida eller handlar det bara om rent oförstånd? Vi på Slutpixlat tror dock att DI helt enkelt inte har råd att betala ut de pengar som den tidigare anställde mannen har full rätt till.

Och Carlqvist verkar likt strutsen ha stoppat huvudet i sanden och hoppas att stormen ska dra över. Eller också är hon i vanlig ordning ute och cyklar.


Raffina Wall för Slutpixlat