5 aug. 2013

Nostalgitripp för stollar!?Ja så har då alla nazister i Sverige något att se fram emot.  Uppenbarligen så finns nu nazismen o fascismen buteljerad, och etiketter på Hitler och Mussolini pryder deras yttre.
  

Något som det norska paret Håvard och Geysa Furulund stötte på i en matvaruaffär i Italienska Rimmini.

”Jag reagerade med avsky när jag såg flaskan”, säger Håvard till norska Adressa.

Många flaskor med Hitler-motiv och ett par med den italienska fascistledaren Mussolini stod uppradade, fritt för alla att köpa.

Detta vin med de etiketterna på Hitler och Mussolini hade naturligtvis inte gått att sälja i Sverige och många andra länder. Men i Italien är uppenbarligen inte fascismen död. Detta trots att över 50 000 italienska judar deporterades till tyska koncentrationsläger under andra världskriget.

Företaget, I Nostalgici som marknadsför vinet hävdar på sin hemsida att det ”återuppväcker nostalgin hos många”??

Ofattbart att en massmördare som Hitler vars krig nästan lade en hel kontinent i ruiner och orsakade över 60 miljoner människors död kan anses vara nostalgiskt.

Och vi vet ju hur nostalgiska de svenska nynazisterna är. Dock så får vi förmoda att lika vedervärdiga och fula som buteljernas etiketter ser ut, lika illa lär väl dess innehåll förmodligen smaka.

Och då lär väl det endast vara SvP, SD och övriga nazzegrupper i Sverige som kommer att uppskatta detta så kallade vin.

Vi övriga normala människor föredrar att korken behålls på. Inte bara på buteljerna utan även på de korkskallar/gaphalsar som vurmar för nazismen och fascismens ideologier.


Curt Latinosson för Slutpixlat

AB Expressen Expressen