16 sep. 2013

Åkessons svarta söndag!Söndagen den 15 september 2013 kunde ha börjat bättre för den Sverigedemokratiske partiledaren Jimmie Åkesson.


Först gör den Sverigedemokratiska riksdagsmannen Stellan Bojerud bort sig kapitalt när han går ut och hyllar det nazistiska Svenskarnas parti och på så sätt visar Sverigedemokraternas riktiga färg.


Och sen blev väl inte kyrkovalet den hejdundrande succé som Åkesson hade hoppats på. Vissa SD anhängare hade ju uttalat sig om att de skulle få närmare 10 procent eller till och med uppåt 15 procent. Nu ökade ju dock SD från de 2,86 procent de fick i valet 2009 till 5,9 procent för 2013. En fördubbling alltså.

Men ändå tycks inte SD vara nöjda. Nu hävdar de att de utsatts för ett kraftigt valfusk?  Gömda valsedlar och kastade valsedlar. Öhum… Var det inte SD som själva uppmanade sina väljare att använda en blank valsedel och skriva partiets namn på om de skulle visa sig att det fattades tryckta valsedlar för partiet!? Fattade inte SD-pöbeln detta eller var de inte nöjda med valresultatet ändå? Fattas väl bara snart att de förklarar att de drygt 15 000 ogiltiga röster som lämnats in är deras också. Och att de ogiltigförklarats på grund av politiska skäl.

Konstigt att alltid offerkoftan skall tas på och att de skyller på en konspiration så fort inte något går deras väg till 100 procent. Nu nådde de ju faktiskt 5,9 procent och Åkesson dolde sin djupa besvikelse med de glada orden:

”Kan vi leva med”.

Observera att valresultatet ens så länge bara är en preliminär uträkning. Vilket Sverigedemokraternas politik också är. Uträknad då vill säga!

Curt Latinosson för Slutpixlat