7 sep. 2013

Mobbare upprörd över mobbing!

"Hycklare, charlataner och politiska skojare"! utbrister Mats Dagerlind i en insändare under en av sina många pseudonymer, Peter W, till sig själv.

och

"Det är ett välkänt mönster för hur människor har agerat under århundraden för att utöva åsiktsförtryck mot oliktänkande. Det hände i Kina under kulturrevolutionen, i DDR, i Nazityskland och på många andra håll."

och

"Vi måste tala klarspråk, framhålla lugnt och sakligt att våra motståndare är hycklare, charlataner och politiska skojare."

Man kan konstatera att den schizofrenetiske Dagerlind har en enastående oförmåga att följa sin egen logik. Ena stunden överlägsen mobbare som nedvärderar alla som inte tycker som han, alla som har fel hudfärg, alla som har fel sexuella läggning. Andra stunden drar han på sig offerkoftan och blir mobboffer som det är sååå synd om.

Vi tycker förstås genuint synd om Dagerlind som har det så svårt, och inte kan ha kakan kvar och äta den samtidigt. Men någon gång kanske det lyckas.

"Insanity is doing the same things again and again expecting different results" - Albert EinsteinIan Gullo för Slutpixlat.