10 sep. 2013

Tvekamp mellan SD och SDU!

De sen tidigare mycket frostiga relationerna mellan moderpartiet SD och dess ungdomsförbund SDU verkar nu ha gått över till ren permafrost.


SD:s ledargarnityr med bland annat SD:s vice gruppledare Mattias Karlsson i spetsen ifrågasätter SDU:s värdegrunder och undrar om verkligen SDU har samma politiskt korrekt uppolerade värdegrunder som moderpartiet.

Och som för att lägga lite tyngd bakom vad moderpartiet står för, så ger sig också SD riksdagsledamoten Richard Jomshof in i kampen och kommer med följande iskalla och hotfulla budskap till SDU.


”Om SDU ska vara vårt ungdomsförbund ska de bekänna sig till moderpartiets grundläggande principer. Om inte, ska de inte vara vårt ungdomsförbund”


Ord och inga visor det. Rätar ni inte in er i ledet så dra åt helvete!


Vad moderpartiet helst uppenbart vill se är förmodligen att SDU kommer krypande tillbaks från den sibiriska tundrans frostbitna vidder, gör avbön och rätar in sig i moderpartiets värdegrunder. Det vill säga den politiskt och retoriskt uppolerade version som SD i dag är.


Det går ju inte bara för sig att ha någon frifräsar falang med egna idéer som sticker utanför den av partiledningen hårt styrda linjen.


SDU:s ordförande Gustav Kasselstrand avfärdar synnerligen frostigt kritiken med orden:


”Total humbug, illvilliga påståenden som det inte finns något belägg för och som saknar all verklighetsförankring"


Tydligt är att kampen om vilka värdegrunder som enligt moderpartiet SDU bör tillbedja inte på långa vägar över. Och så länge SDU står på sig som ett rebelliskt ungdomsförbund mot moderpartiets elitfalangs försök att skapa reda i den nu mer uppenbara interna batalj detta har blivit, ja då lär permafrosten dem emellan inte tina upp på ett bra tag.


SD är ett högerextremt nationalistiskt parti och SDU vill uppenbarligen göra dem än mer högerextremt nationalistiska.


Så varför jämkar då inte SD med sina förvrängda socialkonservativa idéer och SDU med sina överambitiösa nationalistiska idéer ihop sina mindre och mer högerextrema tankar och går med i nazistiska SvP?


De kommer ju då tillbaks till sina ursprungliga rötter där deras egentliga värdegrunder så väl passar in, och då borde väl allt bli frid och fröjd. Eller?


Raffina Wall för Slutpixlat