23 okt. 2013

Avpixlat får dåndimpen. Igen!

Att hat- och rasistsajten Avpixlat avskyr att bli granskade av media är ju ingen nyhet och att de gärna utmålar stiftelsen Expo som tillhörande extremvänstern är ju heller ingen nyhet. För allt som inte Avpixlat gillar kategoriserar de in som tillhörande extremvänstern.

Denna gång så går Avpixlat i taket över att gästprofessorn Robert Aschberg vid Göteborgs universitet bjudit in Researchgruppens Martin Fredriksson för att tala om avancerad research på nätet.


Inte undra på att Avpixlat reagerar på detta då det sista de vill är att fler ska granska denna hat- och rasistsajts förehavanden.


 

Och som för att ge eftertryck åt sitt hat mot ”extremvänstern” och sin skräck för att bli granskade så använder sig Avpixlat av en illustration där man utmålar sitt främsta hatobjekt Expo som värre än både Stasi och KGB, där de anklagar Expo för allt från att spåra upp folk, hänga ut och smutskasta, till att syssla med misshandel och dödshot av folk?

Men vänta nu här lite!?


De anklagar alltså Expo för något som egentligen är Avpixlats egen paradgren.


Låt oss då klargöra några grundläggande fakta om Expos verksamhet och inte Avpixlats snedvridna bild av dem.


Stiftelsen Expo är en svensk stiftelse som ägnar sig åt att informera om främlingsfientlighet och rasism. Stiftelsens stadgar föreskriver att ”Stiftelsens ändamål är att upplysa allmänheten om rasism och främlingsfientlighet genom tidningsproduktion och tidningsutgivning”.


På sin webbplats förklarar man sig utförligare som ”en privat forskningsstiftelse som grundades 1995 i syfte att studera och kartlägga antidemokratiska, högerextrema och rasistiska tendenser i samhället. Stiftelsens plattform värnar demokrati och yttrandefrihet mot rasistiska, högerextrema, antisemitiska och totalitära tendenser i samhället."


Och det är väl egentligen den sista meningen som Avpixlat har så svårt med. För Avpixlat vill ju absolut inte bli beskrivna som en rasistisk och högerextrem tendens i samhället.


Avpixlat själva vill ju beskriva sig som "en oberoende Sverigevänlig webbplats för nyheter och opinion".

 
Då är det i sammanhanget ganska märkligt att man ägnar sig åt att själva göra allt det där som man anklagar Expo för att göra.


Det vill säga spåra upp folk, hänga ut/smutskasta, misshandla och dödshota folk.


Det är så väsensskilt från Expos verksamhet som enbart går ut på att kartlägga antidemokratiska, högerextrema och rasistiska tendenser i samhället och att informera allmänheten om detta.


Förövrigt så har Expo aldrig misshandlat eller dödshotat folk.


Men att hat- och rasistsajten Avpixlats och dess systersajt Exponerats agerande genom att frekvent hänga ut, i många fall oskyldiga, människor och därigenom hetsat sin hatpöbel till misshandel och rena dödshot mot vissa personer. Det är ren fakta.


Och så länge Avpixlat håller på med sin vedervärdiga verksam så förtjänar de att bli hårdgranskade.


För till skillnad från Expo, som har ansvarig utgivare och står för vad de säger så gömmer sig Avpixlats ansvariga med Sverigedemokraternas välsignelse bakom sin anonymitet då de är för fega för att själva stå för sina sjuka åsikter.


Expo kommer att fortsätta att granska antidemokratiska, rasistiska och högerextrema rörelser och så kommer Slutpixlat och många andra också att fortsätta att göra.


Kan förövrigt snart inte finnas en hel ruta i det glashus Avpixlat sitter. Allt för mycket sten har där blivit kastad.


Låt oss också påminna Avpixlat om att klockan tickar.


Tick tack, tick tack…Curt Latinosson för Slutpixlat