24 dec. 2013

En sen julaftonsbetraktelse: ”Låt inte historien upprepa sig!”

Insändare.

Det här med fascistisk ideologi har ju prövats innan och man kan ju inte direkt påstå att resultatet var något som fick folk att hoppa jämfota av glädje. Snarare darra av skräck då fascismens hantlangare under ledarskap av diverse mentalt störda individer begick grova brott mot mänskligheten.


Så varför Jimmie Åkesson, Stefan Jacobsson och Klas Lund, är ni villiga att genomföra en repris på denna avskyvärda ideologi som fascismen är, när ni vet hur slutresultatet blir? 


Har ni missat historielektionerna i skolan? Eller är ni bara rätt och slätt dumma i huvudet som inte begriper vad fascism egentligen är för något utan tror att det är en slags cool grej för att få lite uppmärksamhet för er egen person?


Vi som med egna ögon sett vad fascismen kan leda till tycker inte att fascismen är en särskilt cool grej. Snarare vår tids största fiasko, där åtskilliga miljoner människor under årens lopp fått sätta livet till enbart på grund av att några av samhällets missanpassade och missnöjda individer utnyttjat rådande tiders omständigheter enbart för egen politisk vinning.


Så återigen, Jimmie Åkesson, Stefan Jacobsson och Klas Lund, varför är ni så ivrigt villiga att återupprepa ett av historiens största misstag? Fascismen.


Förväntar mig inte att ni skall svara på denna fråga då ni så uppenbart är självindoktrinerade av ert hat mot dem som inte är som ni eller delar era sjuka åsikter.
Åkesson gnäller över att han fick en tårta i ansiktet och tyckte att detta var ett rent terrorbrott.


Kan tala om att alla de som dog i gaskamrarna under andra världskriget, eller de som genom summariska rättegångar i de sydamerikanska fasciststyrda diktaturerna dömdes till döden och vars liv ändades med en gevärskula mellan ögonen inte ens fick en chans att gnälla.


Något att tänka på för alla de som tycker att dagens fascister i form av Åkesson, Jacobsson och Lund är coola.


Läs historien och lär er att fascism är ett verktyg av djävulen skapad för att utföra djävulska handlingar gentemot människan. Och så länge inte fler inser detta faktum så kommer tyvärr de fascistiska rörelserna att växa.


Enda sättet att motverka detta är att upplysa folk om vad den fascistiska ideologin egentligen går ut på. Endast då kan man effektivt motverka denna ideologi och dess vidriga hantlangare i form av Åkesson, Jacobsson och Lund.


Låt inte historien upprepa sig! För mänsklighetens bästa! Något att reflektera på så här under julaftonskvällen.Juan Boscán Almogáver Pinto