29 dec. 2013

Ingrid Carlqvist ”roar” sig medans Sahlström gör bort sig.

Om ni undrar varför ni inte har hört något från Dispatch Internationals Ingrid Carlqvist på ett tag så kan vi upplysa om att hon är på semester/reportageresa i mellanöstern.


”Efter ett års hårt arbete går Dispatch Internationals redaktion på julledighet. Vi kommer tillbaka i fin form 13 januari.

Nu blir det förstås inte ledigt hela denna tid, eftersom redaktionen åker på en tio dagar lång reportageresa till Mellanöstern. Vi har sällan tid att lämna skrivbordet, men nu ska det göras.”


Uppenbarligen så ingår inte Roger ”Salle” Sahlström längre i redaktionen då han inte fick följa med. Eller sanningen är nog att de inte hade råd att låta honom följa med då de inte vet hur mycket de måste betala i skadestånd till den tidigare anställde på DI som de gav sparken utan sakliga grunder bara för att han påpekat en ack så liten men viktig detalj. När får jag någon lön?


Sen har ju som bekant DI också underlåtit sig att i ett antal månader betala hyran för den kontorslokal de hyrde i Malmö. Ett ärende som nu kronofogden överlämnat till Tingsrätten.


I mars kommer dessa ärenden upp i rätten. Var Dispatch Internationals ekonomi inte körd i botten sen innan, så lär den nog bli det efter mars, och sagan om den fula ”askungen” når förhoppningsvis sitt slut.


För Dispatch International var dödsdömd från den dag den startade. Vem vill läsa en tidning som enbart innehåller ensidigt hat och rasism riktad mot en enskild religion och dess företrädare? Ingen!


Inte ens den ”storstilade” lanseringen av en pappersupplaga tycktes få folk intresserade av denna så kallade ”sanningssägande” avisa. Och när sen de mest bisarra bortförklaringarna kom till varför man var tvungen att lägga ned pappersupplagan så inser man ganska snabbt att offerkoftan och lögnen uppenbarligen är rasisternas bästa vän.

 

”De som prenumererar på Dispatch Internationals papperstidning har i dag fått ett brev från redaktionen med budskapet att vi har beslutat att tills vidare ställa in den trycka tidningen.

Vi gör det med tungt hjärta, men bakgrunden är att intäkterna från papperstidningen inte motsvarar utgifterna. Det visste vi förstås redan från början, för en tidning går aldrig runt i startfasen.


Vårt speciella problem är att vi har drabbats av så många sabotageförsök – särskilt genom att vår webbsida har hackats – att vi tvingats lägga ner stora summor på att över huvud taget överleva.


Det har heller inte varit gratis att tidningens chefredaktörer delvis måste leva under jorden efter attentatet mot Lars Hedegaard 5 februari 2013 och de uppenbara hoten mot Ingrid Carlqvist.


Vårt intryck är att den rädsla som har gripit tag i Sverige kan ha avskräckt folk från att prenumerera på vår papperstidning. Vi har visserligen skickat ut den så diskret som möjligt, men trots det kan många ha fruktat för personliga konsekvenser om brevbäraren eller grannen hade börjat prata.”


Anledningen till att DI fick ställa in tryckningen av pappersupplagan enligt uppgifter som kommit Slutpixlat tillhanda var återigen att de inte kunde betala för sig och tryckeriet vägrade därför att göra fler upplagor.

Sen gick ju Ingrid Carlqvists storstilade planer om att leka nyhetsankare i något de kallade för "Norse News" om intet också. Endast två avsnitt av denna videoproduktion blev resultatet. Tanken från DI var att komma ut med "Norse News" en gång i veckan. 

Var det även här pengarna tog slut, eller var det insikten om att islamofobi inte gör sig så bra i videoformat som fällde avgörandet att inte spela in fler avsnitt?  

Men vad gör då Roger ”Salle” Sahlström när matmor är ute och ”roar” sig i mellanöstern för DI:s sista slantar, och med hans laptop till på köpet?Jo han drar igång en ny sajt som han kallar ”Det fina hatet”, som säger sig avslöja vad folk skriver i de sociala medierna. Och om nu någon trodde att de skulle komma med några avslöjanden om vad främlingsfientliga, rasister, islamofober och homofober skriver för vidrigheter på nätet så tror ni fel. Nä, för Sahlström tänker enbart rikta in sig på vad olika antirasister skriver på nätet i tron om att han ska hitta några snaskigheter att lägga ut skärmdumpar på. Nu visade det sig att när han inte fann tillräckligt med material för sin nya rasistiska uthängningssajt, så fabricerade han helt enkelt egna påhittade fejkdumpar att lägga ut för att försöka att misskreditera sina motståndare med.

Fy på dig Salle! Så gör man inte! Bättre du sköter hushållet medans matmor är ute och roar sig.Sen kan man naturligtvis också undra vad andemeningen med denna så kallade reportageresa resa till Mellanöstern är. För med facit i hand hur Carlqvist uttalar sig om islam och muslimer i vanliga fall så lär det inte bli några objektiva och sakliga reportage hon lär komma hem med till Sverige.

Bara för DI och Carlqvist att bita i det sura äpplet och inse att tiden är ute, för att den aldrig varit inne. Slutet är nära!


 Raffina Wall för Slutpixlat