4 dec. 2013

Thoralf Alfsson. Årets största skämt!

Igår så beslutade en chefsåklagare vid riksenheten för polismål att lägga ned förundersökningen om hets mot folkgrupp, som gällde ett inlägg om somalier, på den Sverigedemokratiske riksdagsmannen och självutnämnda islamofoben Thoralf Alfssons blogg med följande motivering:

"Blogginlägget innehåller vissa uppgifter som är missaktande mot en folkgrupp [somalier] men inte till den grad att brottslig gärning kan anses föreligga, särskilt mot bakgrund av att inlägget gjorts på politikerns egen blogg."


Det var föreningen Juridikfronten som lämnat in anmälan mot Thoralf Alfsson och de kommenterar beslutet från åklagaren så här:


”Föreningen Juridikfronten är glada att saken i vart fall fått en seriös rättslig prövning i och med chefsåklagaren ställningstagande, och uppskattar att det blir tydligt var yttrandefrihetens gränser går. Vår verksamhet går inte ut på att ansätta oskyldiga meningsmotståndare, utan att se till att legitima rättsliga processer inleds när det kan misstänkas att överträdelser har skett. Det lyckades vi med denna gång. Vi hoppas att chefsåklagarens beslut inte leder till övermod från Alfssons sida, utan tvärtom till eftertänksamhet i det fortsatta bloggandet.”


Denna kommentar från föreningen Juridikfronten får Thoralf Alfsson att fälla följande ogenomtänkta och konspirationsteoretiska yttrande på sin blogg:


”Årets största skämt! Barometerns journalist Jesper Ericsson köper det rätt av utan någon följdfråga. En liten enkel fråga hade varit på sin plats. Hur många vänsterbloggare har juridikfronten anmält där det kan misstänkas att överträdelser skett? Utan att jag kontrollerat det kan jag med stor säkerhet säga ingen.


Juridikfrontens målsättning är att med hjälp av lagen tysta/skrämma personer som vågar yttra obekväma sanningar om dagens stora samhällsproblem genom att göra polisanmälningar. I det avseendet är lagen om hets mot folkgrupp ett alldeles utmärkt redskap som dessutom pk-media backar upp.”


Thoralf Alfsson får omedelbart svar på tal från föreningen Juridikfronten:


”Hur många vänsterbloggare har juridikfronten anmält där det kan misstänkas att överträdelser skett? Utan att jag kontrollerat det kan jag med stor säkerhet säga ingen.” skriver Thoralf Alfsson på sin blogg. Det är rätt gissat. Juridikfronten har nämligen inte som syfte att anmäla några vänsterbloggare. Det måste vara väldigt svårt att läsa innantill för somliga, som kritiserar Juridikfronten för att föreningens syfte inte är känt för dem eller inte faller dem på läppen. Dessutom kan det misstänkas att vänsterbloggare inte särdeles ofta ägnar sig åt hets mot folkgrupp.


Om någon finner möjligt brottsliga uttalanden på vänsterbloggares bloggar, står det vederbörande naturligtvis fritt att själv inkomma med en anmälan till lämplig instans. 

Juridikfronten kommer emellertid inte att göra det. Alfsson menar vidare att föreningens syfte är ”att med hjälp av lagen tysta/skrämma personer som vågar yttra obekväma sanningar om dagens stora samhällsproblem genom att göra polisanmälningar”. Menar Sverigedemokraten Thoralf Alfsson att nazistiska Svenska Motståndsrörelsen och Svenskarnas Parti, som Juridikfronten också har anmält, vågar yttra obekväma sanningar?”

De ”vänsterbloggare” som Thoralf Alfsson ständigt hänvisar till, är de facto inte alltid just vänsterbloggare. Det är enbart i Alfssons och SD:s värld som de mer än gärna utmålar alla de som kritiserar SD och dess politiker och politik att tillhöra vänstersidan. Typiskt SD sätt att retoriskt agera då argumenten tryter.


”Årets största skämt”, säger Alfsson om Barometern journalist Jesper Ericssons artikel angående att förundersökningen för hets mot folkgrupp mot honom läggs ned.


Slutpixlat går dock längre, och säger att årets största skämt, om inte i SD:s historia, är Thoralf Alfsson själv.  Påpekas skall också i sammanhanget att Slutpixlat inte är en vänsterblogg. Vi är en politiskt obunden antirasistorganisation. Och som sådan så agerar vi mot rasismen oavsett vilken politisk sida denna rasism kommer ifrån. Men att det för tillfället råkar vara just SD som får utstå större delen av vår granskning är ju något som SD själva är orsaken till.


Skall i sammanhanget påpekas att Thoralf Alfsson är dömd för förtal innan. 

Thoralf Alfsson fälld för förtal. 

Alfsson hade också funderingar på att anmäla Slutpixlat för förtal enbart för att vi publicerat en satirbild på Alfsson efter det att han gjort följande uttalande:

”Jag säger att islam inte hör hemma i Sverige. Den religionen borde hållas utanför landets gränser.”

Dock så blev det naturligtvis ingen anmälan på Slutpixlats satirbild då Alfsson efter konsultation med partiledningen avstod från detta. Vilket föranleder oss att presentera en nygammal bild på Sveriges tre ledande islamofober. Och om nu Alfsson ämnar anmäla Slutpixlat för förtal, att vi kallar honom för islamofob, så bör han betänka att han själv redan i en artikel själv erkänt att han är just islamofob.

Sveriges just nu tre ledande islamofober!
 
Curt Latinosson för Slutpixlat

Hela chefsåklagarens beslut kan ni läsa här: Underrättelse om beslut.