17 jan. 2014

Jimmie Åkesson. Vad gör han efter valet?

En framtida kort retrospektiv studie av livet efter politiken. Eller en munter betraktelse av vad framtiden har i sitt sköte för en avdankad enfrågepolitiker.

Man kan ju naturligtvis spekulera i vad Åkesson kommer att göra på sin ålders höst efter valet nu i september när alla hans drömmar om politiskt inflytande gick i krasch på grund av hans egna partimedlemmars ständigt oregerliga och oberäkneliga beteende.


Kommer han att sitta där i det Åkessonska palatset i Sölvesborg och drömma sig tillbaks till en tid då han endast var 40 procent ifrån att få sitta i det Sagerska palatset eller ro i en eka på Harpsundsjön?


Eller kommer han att likt andra oönskade Sverigedemokrater ha emigrerat till något fjärran land då multikulturen och demokratin i Sverige blev för mycket för honom?


Det dröjer visserligen innan vi får svaret på den frågan, men man kan ju spekulera lite i saken då man sett vad andra politiker efter sin karriär gjort med sina liv.


Vissa blev landshövdingar, en klassisk post för gamla avdankade politiker, andra blev generaldirektörer för något statligt verk. Men då vi gud ske lov inte för tillfället har något statligt verk för rasism så får nog Åkesson söka sig till den privata sektorn, möjligtvis då som konsult.  Dock så tror vi inte att efterfrågan på konsulter inom den främlingsfientliga och rasistiska sektorn är så stor, annat än möjligtvis från SvP och SMR, men inte ens vi, tror att Åkesson skulle sjunka så lågt.


Så vad återstår då för Åkesson att göra?


Ja med hela sin politiska dröm slagen i spillror så återvänder han nog till hemmets lugna vrå och drömmer sig likt ”Miss Sophie” i den klassiska sketchen, ”Grevinnan och betjänten”, tillbaks till fornstora dagar, som förövrigt alla Sverigedemokrater tycks göra oavsett var i den politiska karriärstegen de befinner sig.


Frågan är bara vilka av sina gamla vänner han ämnar bjuda in till middag då han fyller år? Har de alla kanske redan emigrerat så finns det ju inga kvar!?


För under överinseende av på väggen hängande oljemålningar av sina närmsta vänner i främlingsfientlighet, rasism o islamofobi så kan vi vara så säkra på att hans gamla vapendragare och ständigt tjänstvillige underhuggare Björn Söder fortsättningsvis är kvar och kommer att följa sin ledares minsta nycker… förlåt vinkar med samma procedurinriktade exakthet som alltid.Curt Latinosson för Slutpixlat