16 jan. 2014

Mats Dagerlid surar igen och allt är Expressens fel!

Den av Sverigedemokraterna omhuldade och älskade hat- och rasistsajten Avpixlats nestor, Mats Dagerlind är återigen sur på kvällstidningarna. Denna gång är det Expressen som tilldrar sig Dagerlinds missnöje. Och varför?

Jo Dagerlind fick inte en av sina inskickade artiklar publicerad i Expressen och därför skriver han i affektion en allt för lång och ganska intetsägande artikel om detta i Avpixlat.


Här ett litet utdrag ur den text Dagerlind skrev:


”Etablerade medier som Expressen bör visa en större publicistisk hederlighet gentemot sina nya konkurrenter inom alternativ Sverigevänlig media. Om inte annat så för sin egen skull. Sjunkande förtroendesiffror för journalistskrået och tidningsdöd botas inte genom att medborgarjournalistik och alternativa medieinitiativ tilldelas förklenande epitet som “hatsajter”, “rasistbloggar” och “publicistikens undervegetation”. Inte heller genom att man hänger ut deras läsare vid skampålar. Tvärtom är denna attityd en av förklaringarna till etablerad medias förtroendekris.”


Inte så svårt att efter ha läst Dagerlinds text, förstå varför Expressen inte publicerade detta. För när man som Dagerlind gör, tror att Avpixlat skulle vara en konkurerande alternativ ”Sverigevänlig” media till Expressen, så påvisar Dagerlind enbart på en övertro för sin egen förmåga och en än mer större övertro för Avpixlats betydelse.


Att Dagerlind sen inte heller vill vidkännas det faktum att Avpixlat är en ren hat- och rasistsajt gör hela hans resonemang till en uppvisning i patetiska pajaskonster.


Avpixlat är enbart en ren hat- och rasistsajt där den ”Sverigevänliga” hatpöbeln genom anonyma Sverigedemokraters främlingsfientliga och rasistiska utspel i dess kommentarsfält mer än väl på egen hand bevisar vilken vidrig sajt Avpixlat är.


I sin av Expressen refuserade insändare så kverulerar Dagerlind vidare och man börjar skönja vad hans verkliga avsky till de etablerade medierna egentligen består av:

”Läsarna är frustrerade över att inte få reda på vilka det är som begår de grova brotten, när tilltagande antisemitism i Malmö beskrivs som en produkt av svensk nynazism och det i själva verket rör sig om importerade antijudiska attityder från Mellanöstern. De är upprörda över frasvänsterns och radikalfeminismens ockupation av kultursidorna.”


Aha… Dagerlind tycker uppenbarligen att Expressen ska sjunka ned till Avpixlats egna låga moraliska nivåer och hänga ut brottslingar som om de vore skyltdockor i någon butik. Nej du Dagerlind, till Avpixlats nivå lär aldrig Expressen sjunka.


Sen framkommer det ju med all tydlighet i insändaren, förutom de rasistiska anspelningarna, Dagerlinds syn på vänstern och feminismen, något som om man läser Dagerlinds uttalanden på Twitter förstår att han hatar mer än pesten. Dagerlind önskar säkert att han själv skulle få en framträdande roll på tidningarnas kultursidor och där fått sprida sin antivänsterpropaganda och sitt feministhat. Märk väl, att likt många Sverigedemokrater så inbegriper Dagerlind den så kallade ”sjuklövern” att ingå i frasvänstern.


Men då Dagerlind så grundligt missuppfattat och misstolkat vad god publicistisk sed är och går ut på, så har han ju på egen hand bundit ris på sin egen rygg och därmed lär han aldrig få chansen att i de etablerade medierna säga sitt ord.


Avslutningsvis så försöker Dagerlind förklara varför det skulle behövas alternativa ”Sverigevänliga” medier.


”De mediemissnöjda reagerar genom att söka sig till alternativa informationskällor. Avpixlat har ett par hundratusen unika läsare i veckan. Det har de inte fått genom dyr eller smart marknadsföring, genom att rekrytera kända publikdragande medieansikten eller erbjuda extraordinära redaktionella resurser. Förklaringen är att Avpixlat kan bibringa sina läsare unik information kontextualiserad på ett unikt sätt och därigenom fylla ett vakuum som etablerade medier skapat.”


Låt oss först borste från Dagerlinds lögn om att Avpixlat skulle ha ett par hundra tusen unika läsare i veckan, för det medievakuum som Dagerlind nu säger att Avpixlat med sitt ”unika” sätt fyller med sin ”unika” information består ju enbart av främlingsfientlighet, rasism, islamofobi o homofobi.


Det vill säga rent hat och inget annat, och som sådant är ju Avpixlats och dess mindre kusinsajter såsom, Exponerat, Fria Tider och Realisten egentligen inget unikum. Tyvärr bara en lekstuga för den så kallade ”Sverigevänliga” rörelsen/pöbeln av rasister, rättshaverister och fascister. Varav Dagerlind enbart är ett språkrör för.


Och som sådan så saknar ju egentligen allt vad Dagerlind säger trovärdighet. 

Curt Latinosson för Slutpixlat