9 jan. 2014

Jimmie Åkesson världens näst mest felciterade person i historien.

Det har dykt upp en helt ny försvarstaktik inom det Sverigedemokratiska lägret när diverse SD-politiker gör klara rasistiska uttalanden i de sociala medierna.

Förr brukade de Sverigedemokratiska politikerna skylla dylika rasistiska uttalanden på att de antingen gjort det när de var berusade, och inte minns vad de sagt, eller att de under affektion drogs med i det rådande debattklimatet på de hat- och rasistsajter där de gärna ”briljerar” med sina verbala rasistiska åsikter.


Men nu så har Sverigedemokraten och tillika Jimmie Åkessons stabschef, Linus Bylund, hittat ett nytt sätt att försöka bortförklara de rasistiska uttalanden som likt en galen bisvärm frekvent trillar ur många SD-politikers munnar.


”Jag har blivit felciterad! De har blivit felciterade! Vi har blivit felciterade!”


Och Slutpixlat måste faktiskt hålla med om att framför allt den Sverigedemokratiske partiledaren Jimmie Åkesson nog är Sveriges i särklass mest felciterade person.


Låt oss då titta på vad den Sverigedemokratiske ledaren Jimmie Åkesson har gjort för uttalanden som skulle kunna anses som felciterade.


”Sverigedemokraternas politik har aldrig varit rasistisk!”


Detta uttalande gjorde Jimmie Åkesson i en debatt 2004 mot Folkpartiets dåvarande ordförande Lars Leijonborg.


Och javisst har Jimmie Åkesson här blivit väldigt felciterad. Vad han egentligen sade måste ha varit det här:


 ”Sverigedemokraternas politik har alltid varit rasistisk!”


Ett annat uttalande där Åkesson med all säkerhet blivit felciterad är följande som han gjorde i en kommentar i Arbetarbladet 2008:


”Mona Sahlin är den mest Sverigefientliga politikern vi haft i landet.”


Ett mega felcitat av Åkesson då vad han nog egentligen sade var detta:


”Mona Sahlin är den mest Sverigevänliga politikern vi haft i landet.”


Och till sist har vi det här klassiska uttalande från Åkesson som han gjorde i en intervju i tidningen Dagen 2011:


”Jag menar att svenskheten kan inte vara en sådan där allemansidentitet som vem som helst kan bli. Jag kan inte bli alban, inte aboriginer eller kines.”


Usch så illa Åkesson blev felciterad här. Vad Åkesson säkert sade var det här:


”Jag menar att svenskheten absolut kan vara en sådan där allemansidentitet som vem som helst kan bli. Jag kan bli alban, aboriginer, kines eller till och med storpudel om jag vill.”


Ja usch vilket elände det måste vara att hela tiden som Sverigedemokratisk politiker nu behöva påminna alla att alla rasistiska uttalanden som de gör enbart är felciteringar.


Och än värre måste det vara för Åkesson som vid det här laget måste finna sig i att vara världens näst mest felciterade person efter en annan person som enligt sina följare är världshistoriens absolut mest felciterade person. Något som "felcitatens" mästare Linus Bylund uppenbarligen missat.Curt Latinosson för Slutpixlat