16 jan. 2014

Nu börjar stora valtrixandet! Vaddå börjar!? SD har ju trixat mest hela tiden!

 ”Välkommen till halvsanningarnas högtid, valåret."

"Se upp – nu börjar stora valtrixandet", skriver Aftonbladets Lena Melin i en artikel angående gårdagens partiledardebatt i riksdagen.

”Det är då påståenden rycks ur sitt sammanhang, siffror friseras och märkliga luckor uppstår”, skriver Lena Melin bland annat.

Om så är fallet så har varje år varit ett valår för Sverigedemokraterna. För det där med påståenden som rycks ur sitt sammanhang, siffror som friseras och märkliga luckor som uppstår är ju mer en beskrivning, eller rättare sagt ett signum, för hur Sverigedemokraterna alltid ständigt agerar.


Ett lysande exempel på detta Sverigedemokratiska agerande är ju Björn Söders ängslan för den ”ökande” brottsligheten i gårdagens debatt.


 ”Söder använde trubbigt mätinstrument.


Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder, som ersatte nyblivne pappan Jimmie Åkesson, var också orolig. Men hans ängslan gällde den ökade brottsligheten.


Som stöd för sin tes använde han begreppet anmälda brott per tiotusen invånare, en mycket trubbig mätinstrument som innefattar alla anmälda brott till polis, åklagare, tullen och Ekobrottsmyndigheten, även dem som inte visar sig vara brott.


Det påpekade Fredrik Reinfeldt (M) men det brydde sig inte Söder om, det här var den bästa siffran sade han.


Enligt Brå har enskilda som utsatts för brott minskat från 12,1 procent av befolkningen 2006 till 11,6 procent fem år senare. Egendomsbrotten har minskat snabbare, från 12,6 procent till 10,4 procent under samma period.


Inte ens om man mäter som Björn Söder vill är det självklart att brotten ökat. Mellan 2006 och 2011 ökade visserligen antalet anmälda brott. Men siffran var som högst 2009, sedan dess har även de anmälda brotten minskat.”
Lena Melin Aftonbladet


Detta är ju bara ett exempel på hur en företrädare för SD försöker att trixa med siffror för att få fram ett budskap som egentligen inte är med sanningen överensstämmande.  Och även om inte Söder sade det rakt ut i gårdagens debatt så var hela andemeningen med Söders utspel att få fram ett underförstått budskap.


Och för er som följer hur SD bedriver sin enfrågepolitik så var naturligtvis syftet med denna sifferexercis från Söder att återigen försöka påvisa att det är invandrarna som begår i princip alla brott i Sverige.


Slutpixlat säger som Aftonbladets Lena Melin avslutningsvis gör i sin artikel:


”Spänn fast säkerhetsbältet, det är val. Många halvsanningar kommer vi att få höra innan röstlokalerna stängt. Men lita på oss på Aftonbladet (och många andra medier), vi är världens bästa felfinnare.”


Och när det kommer till Sverigedemokraterna så kan vi inte enbart förvänta oss många halvsanningar. Vis av hur SD brukar siffertrixa med statistik och hur de uppträder i de sociala medierna så lär det bli många rena lögner också.


Men bara lugn gott folk. Lita på oss andra medier. För Slutpixlat, IRMEXPO med flera är världens bästa felfinnare när det kommer till att just avslöja Sverigedemokraternas lögner.


Och då hjälper det inte ens att SD:s egen brandsläckare, den allestädes närvarande Linus Bylund, försöker att gjuta vatten på elden genom att hävda att de av media blivit felciterade.


Inte ens en brandsäker offerkofta i Kevlar lär skydda.Raffina Wall för Slutpixlat