7 feb. 2014

Cynikern Richard Jomshof SD: ”Kasta ut dem!”

I SVT-debatt igår diskuterades romernas situation här i Sverige. Framför allt de romer som kommer hit till Sverige för att tigga ihop en slant för sin och sina familjers överlevnad. När frågan kom upp vad man borde göra åt deras svåra situation så kom Sverigedemokraten Richard Jomshof med SD:s patentlösning på allt som är invandrarrelaterat eller flykting dito. ”Kasta ut dem!”

Jomshof försökte också göra det hela till en dem och vi fråga i vanlig ordning då han försökte ställa den, enligt honom usla svenska sjukvården mot romernas situation.  En klassisk SD retorik alltså, förmodligen till för ”begåvningsreserven” på SD:s husorgan Avpixlat. Vi övriga köper ju inte dessa enkla retoriska knep från SD politikerna.


Och ju närmare valet vi kommer, så försöker också SD att flytta fram gränserna för vad som får sägas. Något vi naturligtvis inte kan acceptera, då den retorik SD använder blir allt mer vedervärdig för var dag som går. För cynismen och de främlingsfientliga och rasistiska uttalandena som därav blir följden är inte värdigt i ett demokratiskt samhälle som Sverige. Den som säger att Sverigedemokraterna inte är ett främlingsfientligt och rasistiskt parti, vet inte vad den talar om.Curt Latinosson för Slutpixlat