16 feb. 2014

Dispatch Internationals totalhavererade medieprojekt, Norse News!

Slutpixlats version av Norse News. "Worse News!"
Under stor pompa och ståt så drog den islamofoba hat- och rasistsajten Dispatch International igång ett projekt under namnet Norse News i oktober i fjol. Ett projekt som var tänkt att bli ett återkommande inslag var torsdag i DI.

Man avsåg att via videoinspelningar publicera DI:s åsikter på Youtube.

 
Och med pampig musik och ett intro i bästa Fox News stil så visades det första avsnittet den 16 oktober 2013.


Och som så kallat nyhetsankare så hade man valt en av de bägge chefredaktörerna för DI. Ingrid Carlqvist.


Om det var detta som gjorde att det endast producerades två avsnitt av Norse News vet vi inte. För den 23 oktober visades avsnitt två och därefter så blev det märkligt tyst om detta nyhetsprojekt även om Ingrid Carlqvist själv stolt hade påstått att detta nya innovativa grepp från Di skulle bli ett permanent inslag i DI:s nyhetsrapportering. Avsnitten fanns ett tag kvar på DI:s huvudsida men försvann även därifrån.


Nu ska vi naturligtvis inte spekulera i vad det var som gjorde att inte fler avsnitt kom tillstånd. Men med tanke på Dispatch Internationals mycket skrala ekonomi och en stämning som hänger över dem och med kronofogden i hälarna för utebliven hyra för de kontorslokaler de hyrde i Malmö så kostade nog detta projekt som Norse News var alldeles för mycket.


Eller var det rent av så att DI:s andre chefredaktör Lars Hedegaard inte tyckte att Ingrid Carlqvist höll måttet som nyhetsankare?


Ja döm själva, för Slutpixlat presenterar faktiskt de bägge enda producerade avsnitten här. Inte för att vi vill göra reklam för en islamofob hat- och rasistsajt, utan enbart för att ni ska få en bild av i vilken värd dessa islamofoba rasister lever i.


Kommentera gärna vad ni tycker om kvaliteten på dessa avsnitt utan att lägga allt för mycket energi på Carlqvist så kallade budskap. För det är ju hennes uppgift som "journalist" att sprida "kunskap". CAPISCE!? Skulle hon platsa bland de stora nyhetsankarna på för exempel Fox News? Eller skulle hon göra bort sig totalt?


 
 

Raffina Wall för Slutpixlat