16 feb. 2014

Sverigedemokraterna köper falska fans i Asien!


Facebooksidan ”Sverigedemokraterna i riksdagen – ja tack!”, har kraftigt friserat upp antalet personer som säger sig stödja SD på sin Facebooksida genom att köpa sig gilla markeringar. I Asien?

På sin officiella Facebooksida basunerar Sverigedemokraterna ut följande budskap:


”Över 70 000 gillar nu vår Facebook-sida och vi har därmed befäst vår position som största riksdagsparti.”

 
Något som är en ren lögn naturligtvis då SD köpt sig fans för att verka större på Facebook än de egentligen är.


Utomlands är företeelsen att köpa sig falska fans redan etablerad. På den globala tjänstesajten Freelancer.com kan vem som helst köpa sig en tjänst eller annonsera efter lämplig arbetskraft från hela världen. Här kryllar det av företag som vill köpa sig egna Facebookfans. Företagen betalar så lite som 30 dollar för att få 500 personer som ”gillar” deras sida på Facebook. DN SVT


Många av leverantörerna som erbjuder sina tjänster är från Bangladesh, Pakistan och Indien. Dessutom leder en enkel sökning på nätet till flera etablerade företag som är redo att skicka över ett antal fans mot betalning. Sajter som getmorefansandlikes.com och likesandfollowers.com levererar YouTubetittare, Facebookfans eller Twitterföljare.


Så talet om att SD skulle vara det största riksdagspartiet på Facebook är naturligtvis en ren propagandalögn och inget annat då man fuskat till sig dessa siffror.


Som jämförelse kan vi ta Sveriges största parti Socialdemokraterna som med cirka 34 procent av valmanskåren i ryggen har drygt 38 000 fans på sin Facebooksida.


Moderaterna med cirka 22 procent av valmanskåren i ryggen har drygt 21 000 fans på sin Facebooksida.


Och helt plötsligt så skulle SD ha över 70 000 fans på Facebook med enbart drygt 9 procent av valmanskåren i ryggen?


Ni förstår ju själva orimligheten i detta. Då ledande Sverigedemokrater dessutom gått ut och sagt att många inte öppet vågar visa sina sympatier med SD bara för att de har blivit utsedda av PK-media som rasister?


Och mer orimligare blir det om vi jämför med Miljöpartiet som i storleksordning är jämförbart med SD, de har med sina drygt 9 procent av valmanskåren i ryggen drygt 23 000 fans på sin Facebooksida.


Nej att SD fuskat till sig fans på Facebook står ju utom all tvivel. Inte förvånande då SD gillar att trixa med siffrorna för att de skall passa deras politiska mål.


Dessutom så har vi från en initierad källa/sparkad Sverigedemokrat, hört att när det kommer till hur SD strategiskt ska utnyttja de sociala medierna så får inga medel skys för att skaffa sig makt på dessa.

Förmodligen inte ens att köpa sig fans från Asien då uppenbarligen. Skulle vara intressant att se vilka som tryckt gilla på SD:s officiella Facebooksida. Något som SD förmodligen aldrig skulle tillåta oss att se, då majoriteten av dessa gillar skulle ha allt annat än svenskklingande namn. 


Curt Latinosson för Slutpixlat