24 feb. 2014

Jimmie Åkesson. En lögn för mycket.

Den Sverigedemokratiske partiledaren Jimmie Åkesson säger i SVT ”Gomorron” att han ”förbehåller sig rätten att beskriva sina egna upplevelser själv.”

Inget fel i sig, men att kraftigt överdriva eller att försöka frisera sin ungdoms upplevelser till något de aldrig varit är ju egentligen att ljuga.


Vid den tiden då Åkesson beskriver att hans åsikter ska ha präglats av de invandrargäng som bråkade i hans uppväxtområde visar det sig nu att det kanske fanns maximalt en invandrare per klass i skolorna och att det inte fanns några invandrargäng överhuvud taget.

 
En annan lögn som Åkesson också far fram med är när han påstår att när han gick med i SD 1995 då fanns det inga nazister eller rasister i partiet.


”Det såg jag över huvud taget inte”, hävdar Åkesson. ”Det fanns inga Sverigedemokrater där jag växte upp. Jag visste väldigt lite om det här partiet. Jag hade sett en Sverigedemokrat på tv i samband med valet 1994 och han verkade inte vara så tokig”, säger Åkesson vidare.Antingen är Åkesson oerhört naiv eller också rent ut sagt dum på riktigt. För vid den tid Åkesson gick med i SD så var de ett mycket utpräglat främlingsfientligt och rasistiskt parti där det inte var ovanligt att det fortfarande skreks Heil Hitler när de var ute och demonstrerade eller hade sina möten.

Sverigedemokraterna är fortfarande ett mycket främlingsfientligt och rasistiskt parti. Något som Åkesson naturligtvis fortfarande inte vill erkänna då han och hans parti avser att försöka legitimera främlingsfientlighet och rasism som en slags norm i det svenska samhället.


Och att i det läget försöka frisera sin egen ungdoms upplevelser till något de aldrig varit som Åkesson försöker göra är ju bara ett steg i denna strategi.


Att använda rena lögner i sina försök att svartmåla och utpeka invandrare eller folk med en annan religion som ett hot mot det svenska samhället är ett knep som använts av fascister i alla tider.


Jimmie Åkesson lär nog tyvärr inte falla på att han ljuger om sin uppväxts erfarenheter eller att hans partikollegor ständigt gör främlingsfientliga och rasistiska uttalanden. Inte hos de som avgudar honom och detta parti i alla fall.


Åkessons och SD:s fall kommer att bli när folk äntligen genomskådar alla dessa billiga lögner och den enkelspåriga retorik som SD använder sig av, och inser att ett parti som SD inte hör hemma i det svenska samhället.


För Sverigedemokraterna är och förblir ett fascistiskt parti med klara rasistiska inslag. Inte ens Jimmie Åkessons försök att kraftigt slira på sanningen och ljuga om sina egna ungdomsupplevelser kan sudda ut detta faktum.


Jimmie Åkesson visste mycket väl vad för slags parti han gick med i 1995. För så dum i huvudet är han faktiskt inte. Att ljuga om sin uppväxt för att rättfärdiga sitt hat mot utlänningar och invandrare känns enbart patetiskt.


Raffina Wall för Slutpixlat