25 feb. 2014

SD:s Linus Bylund anklagar valförrättarna för fusk! Redan innan EU-valet?

Inför valet till EU-parlamentet den 25 maj har Sverigedemokraterna beställt 21,7 miljoner valsedlar - nästan fem gånger fler än Moderaterna - och fler än något annat parti.

SD motiverar de många valsedlarna med att partiet planerar en brevkampanj till alla hushåll i landet med två valsedlar i varje kuvert. Bara det blir mer än 9 miljoner valsedlar. De resterande 12 miljoner valsedlarna har man beställt ”för att vara på den säkra sidan”, säger pressekreterare Martin Kinnunen till DN.


Och på den säkra sidan vill absolut SD:s Linus Bylund också vara då han redan innan valet tar på offerkoftan och kommer med sin teori om varför SD behöver mycket fler valsedlar än övriga partier.Konspirationsteori får vi väl kalla Bylunds utspel om varför de tycks vara i så skriande behov av fler valsedlar än andra partier.


Tryckkostnaden för SD:s valsedlar är uppskattningsvis totalt cirka sex miljoner kronor, vilket Valmyndigheten står för. Det vill säga vi skattebetalare.

Mer valsedlar än det finns invånare i Sverige har Sverigedemokraterna alltså beställt?


Antingen har de noll koll på invånarantalet i Sverige, eller också så tror de på allvar att deras valsedlar hamnar i soporna. Dessutom systematiskt också?


Att i förtid iklä sig offerkoftan och dessutom utpeka valförrättarna som de som skulle vara de som systematiskt slänger SD:s valsedlar i soporna är ändå ganska magstarkt. För på något annat sätt kan man inte tolka Linus Bylunds mindre genomtänkta utspel.


Ska bli intressant att se hur många valsedlar Sverigedemokraterna avser att beställa till riksdagsvalet i höst. ”För att vara på den säkra sidan”, som Martin Kinnunen då utrycker det.


Tips. Vore det kanske inte bättre att SD samtidigt beställa en sopbil också så att det abnorma överflödet av Sverigedemokratiska valsedlar hamnar där de hör hemma? Efter valet naturligtvis, för ingen vid sina sinnens fulla bruk tror väl verkligen på att SD:s valsedlar systematiskt slängs i soporna på förröstningsställen och i vallokalerna.

 
Enbart Sverigedemokraterna själva, som det missnöjesparti fullt av konspirationsteoretiker de är, som ständigt tror de är utsatta för en systematiks komplott från det övriga samhället. Offerkoftan börjar bli lite väl sliten nu.


Curt Latinosson för Slutpixlat