28 feb. 2014

Sveriges svar på ”Tricky Dick”. Teflon Jimmie!

USA har haft sin största politiska skandal genom Watergateaffären som slutligen mynnade ut i att den dåvarande amerikanske republikanske presidenten Richard Milhouse Nixon, även kallad ”Tricky Dick”, tvingades att avgå.

Nu är en svensk politisk skandal under uppsegling. Dock kanske inte så omfattande som dess amerikanska motsvarighet eller att det är en statsledare som står i centrum för denna skandal.


Nej det är ledaren för det fascistiska partiet Sverigedemokraterna som står för detta.Jimmie Åkeson, även kallad ”teflon Jimmie” enbart på grund av sin förmåga att likt en smörklick kunna glida runt i politikens överhettade stekpanna utan att bränna sig, är den som nu står för nästa Watergate, förlåt, Sölvesgate får vi väl kalla detta, då allt nu handlar om Jimmie Åkessons lögner om sina ”svåra” uppväxtår i Sölvesborg där den ”gigantiska” invandringen och dess hemska ”invandrargäng” satte djupa spår i den unge fragile Jimmies psyke. Så djupa spår att han uppenbarligen inte begrep att det parti han gick med i 1995 fortfarande bestod av hårdföra nazister i marschkängor och bomberjackor.


Stackars pojke. För fortfarande förnekar Jimmie att det fanns några nazister kvar i SD när han gick med i dem 1995. Bara några enstaka skinnskallar.  Usch så hemskt vad psykiska trauman i ungdomen kan ställa till med.


Nåväl, låt oss istället titta på hur det verkligen såg ut i Sölvesborg under den tiden då Jimmie säger sig ha erhållit sina hemska upplevelser. För i gårdagens TV-program ”debatt” i kanal ett, så hävdade ju Åkesson att när han var mellan 5 till 8 år så fanns det mycket gott om invandrare i Sölvesborg.


Det ska alltså då ha varit mellan 1984 och 1988.


Lät oss nu titta på SCB:s statistik för dessa år hur många invandrare som flyttade in till Sölvesborg. 


1984: 22 utrikes flyttningar in, 13 ut


1985: 24 utrikes flyttningar in, 10 ut

1986: 99 utrikes flyttningar in, 27 ut

1987: 107 utrikes flyttningar in, 9 ut

1988: 190 utrikes flyttningar in, 20 ut

Nu anger ju inte SCB hur många av dessa utrikes inflyttningar till Sölvesborgs kommun som var hemvändande svenskar utrikes ifrån eller om de var inflyttningar från ett annat skandinaviskt land för exempel. Vi vet helt enkelt inte etniciteten på denna ”massinvandring” alltså.


Och märk här att vi talar om hela Sölvesborgs kommun och inte enbart staden Sölvesborg. Så de invandrargäng som teflon Jimmie hävdar terroriserade sin omgivning på gårdarna i Sölvesborg under hans uppväxt existerade helt enkelt inte. Vilket också bekräftas av många andra Sölvesborgare som trätt fram de senaste dagarna och säger att den bild Jimmie Åkesson ger av Sölvesborg är lögn.


Åkesson hävdade också att han talat med många vänner som också skulle ha känt av den polariseringen mellan olika folkgrupper som han gjorde?Ja Jimmie Åkesson, var har dina vänner tagit vägen. Uppenbarligen inga bra vänner han har som inte vill ställa upp och bekräfta Åkessons version. Kan det vara så enkelt att dessa vänner faktiskt inte existerar för att hela historien är en lögn från början till slut?


Man kan ju naturligtvis spekulera i vad syftet med Åkessons nu uppenbara lögner är annat än att försöka frisera till sin egen uppväxt för att den politiskt ska passa in i SD:s agenda. För vid det här laget framstår ju faktiskt Åkessons trevande lögner efter någon slags självbekräftelse på sina egna uppväxtförhållanden som enbart patetiskt.


Och än mer patetiskt blir Åkessons version om hur det såg ut i Sölvesborg under hans uppväxt då han i en intervju 1998 inte med ett ord nämner något om några problem med några invandrargäng och att han dessutom då inte har en aning om hur många invandrare det finns i Sölvesborg.Nu har ju som sagt Jimmie Åkessons lögner inte riktigt av samma kaliber som de som förekom i Watergateaffären, men nog illa är det när en förtroendevald politiker i den svenska riksdagen inte drar sig för att kraftigt slira på sanningen gång efter annan och utmåla sig själv och sin uppväxt för något de i verkligheten inte är.


Tycker uppriktigt synd om de Sölvesborgare vars historia nu Åkesson försöker rita om för att passa sina egna politiska syften. Det vill säga hatet mot invandrare.


Sölvesgate är tyvärr ett faktum. Dock bara en tidsfråga innan teflon Jimmie snärjer sig så illa i sina egna lögner att situationen för honom som partiledare blir ohållbar. Problemet då blir väl bara att näste lögnare står i tur att ta över. För inom SD tycks det ju inte vara någon brist på sådana individer.


Curt Latinosson för Slutpixlat