28 mars 2014

Högerextremisten Kamil Ryba på fri fot igen!

Åklagaren har tydligen släppt den bombhotande högerextremisten och ledaren för den antimuslimska organisationen SDL islamofoben Kamil Ryba lös igen i väntan på att domen ska vinna laga kraft, med denna något underliga formulering:

”Det finns en viss risk för att Kamil Ryba gör sig skyldig till fortsatt brottslighet. Risken framstår dock inte som så påtagligt att den motiverar att han hålls häktad. Häktningsbeslutet ska därför hävas.”


Förövrigt så överklagar både åklagaren och Ryba domen. Ryba anser att domen är politiskt motiverad? Och hur många gånger har vi inte hört högerextremister säga detta när de åker dit för diverse brott.


Hade det inte varit bättre att hållit extremisten Ryba inlåst i väntan på att domen vunnit laga kraft? Han utgör ju ett klart hot mot allmänheten i samhället. För vem vid sina sinnens fulla bruk placerar ut paket som kan misstänkas vara en bomb eller hotar personalen på en tidningsredaktion och där kastar ägg för att sedan hota med att återvända med en kniv enbart för att denne inte håller med om vad som skrivs i dagspressen? Och dessutom så är ju risken stor att han flyr till sitt hemland Polen och går under jorden för att undkomma straff. Sådana psykiskt instabila personer som bland annat Ryba mår bäst av att sitta inlåsta. Och framför allt så är det betydligt säkrare för allmänheten. Curt Latinosson för Slutpixlat