8 apr. 2014

Ingrid Carlqvist: ”Domen mot Dan Park innebär ett förbud mot satir!”

Den islamofoba och rasistiska hatsajten Dispatch Internationals chefredaktör Ingrid Carlqvist har återigen grovt missuppfattat saker och ting.

Denna gång handlar det om satir.


”Domen mot Dan Park innebär ett förbud mot satir”, säger Carlqvist i en ledarartikel.


Den så kallade gatukonstnären Dan Park har nu alltså fått sin dom. Tre månaders fängelse för tre fall av hets mot folkgrupp och ett fall av förtal.


Dan Park kallar sig alltså konstnär genom att han klistrar upp affischer på elskåp i Malmö med omnejd. Affischer som för det mesta innehåller ett hatiskt och klart rasistiskt budskap.


Men enligt Ingrid Carlqvist så är dessa affischer att betrakta som satir? Och hon drar därigenom den förvirrade slutsatsen att domen mot Parks skulle innebära ett förbud mot satir.


Hur man nu kan anse att Dan Parks klart rasistiska affischer är satir får naturligtvis stå för Carlqvist själv. Men en sak är klar. Carlqvist har egentligen inte en aning om vad satir är. Inte heller har hon en aning om vad hets mot folkgrupp är. Carlqvist anser nämligen att lagen mot hets mot folkgrupp är en inskränkning i yttrandefriheten?


”Att tillståndet för yttrandefriheten i Sverige är riktigt dåligt, kommer inte som någon överraskning för oss som arbetar på Dispatch International, och garanterat inte heller för våra läsare. Men att en domstol uttrycker sig som i domen mot Dan Park innebär i princip att den svenska grundlagen måste skrivas om. För lagen om hets mot folkgrupp är en inskränkning i yttrandefriheten.”


Inte förvånande att Carlqvist tycker att den svenska grundlagen måste skrivas om så att hon själv utan att riskera att dömas för hets mot folkgrupp kan fortsätta med sin vidriga förföljelse av bland annat muslimer.


Att hon sen också tar den numer fängelsedömde högerextremistiske rättshaveristen Kamil Ryba i försvar och kallar domen mot honom för en politisk dom säger väl en hel del om i vilken verklighetsfrämmande värld Ingrid Carlqvist lever i.


Att bedriva hets mot folkgrupp genom att klistra upp affischer där man förlöjligar romer eller afrosvenskar är inte satir Ingrid Carlqvist. Det är hets mot folkgrupp och inget annat! Och det har inte ett dugg att göra med yttrandefrihet!


Däremot är detta satir.Och detta också.


Och till sist en klassisk facepalm utdelad av Carlqvist alldeles på egen hand.Ingrid Carlqvist säger ju många dumma saker som bekant.

Raffina Wall för Slutpixlat