29 apr. 2014

Ingrid Carlqvist: "Har man inte fakta så KAN man spekulera!"

Ett tag sen vi på Slutpixlat skrev om islamofobins okrönta drottning i Sverige, Ingrid Carlqvist, förlåt, Danmark ska det vara. Ingrid Carlqvist har ju numer flytt Sverige för att hon anser sig vara en förföljd dissident i sitt hemland?

Anledningen till att vi nu skriver om Carlqvist är att hon i sin journalistik använder sig av sannolikhetskalkyler när hon skriver sina artiklar. Något vi länge misstänkt.


För enligt Carlqvist så är det så att har man inte all fakta när man vill vidarebefordra ett budskap så kan man använda sig av just ordet KAN.För KAN, är enligt Carlqvist det samma som att det sannolikt hänt något, och då ”KAN” man också ta detta som intäkt för att det verkligen har hänt, och basera en artikel på att detta KAN ha hänt. Även om detta inte KANske hänt.


Aha…! Vi börjar nu skönja ett mönster i Carlqvist ”journalistik” som förklarar varför hon skriver som hon gör. Hon KAN alltså inte vänta tills hon har all fakta, utan baserar hela sin journalistik på att det sannolikt KAN ha hänt eller kommer att hända.


 
Låt oss kalla det för vad det är.


Spekulationsjournalistik.


Att tro att något KAN inträffa och i sin iver att framföra att detta KAN hända, så är utan tvekan Ingrid Carlqvist en mästare på att spekulera i vad som KAN hända. Bara Carlqvist får föra fram sin version om vad som KAN ha hänt eller kommer att hända så är hon nöjd.  Att ha relevant fakta och hålla sig till sanningen är därmed underordnad när Carlqvist skriver sina artiklar.


Det är ju något vi sannerligen märkt av när vi läst hennes artiklar i den nedläggningshotade hat- och rasistsajten Dispatch International.


Hon har ju över 30 års erfarenhet av journalistiska KAN hända spekulationer.


Bästa exemplet är väl hennes spekulationer om religionen Islam i Sverige.


”Om 60 år så kommer islam att vara den dominerande religionen i Sverige!”


En annan spekulation på det verklighetsfrämmande planet som Carlqvist framför är att mainstream-journalisterna börjar darra i knävecken inför Dispatch International!?

Det vill säga alla andra journalister än just Carlqvist själv.

”Vi önskar det bästa för alla svenska journalister. Men om de vill må bra måste de börja förhålla sig till den verkliga världen”, skriver Carlqvist i en artikel där hon återigen tigger pengar till nedläggningshotade Dispatch international.


Ehe… Vi tänker inte spekulera i vem som verkligen lever i den verkliga världen eller inte. Vi VET nämligen att ”mainstream-journalisterna” i Sverige och utomlands inte darrar i knävecken inför varken Dispatch International eller dess chefredaktör Ingrid Carlqvist.


Snarare så att de gapflabbar var gång de läser vad Carlqvist skrivit i sina KAN artiklar där fiction, spekulation och rena lögner blandas. För vem tar väl en obskyr högerextremistisk islamofobisk hatsajt och dess företrädare på allvar.


Det KAN man ju inte göra. Sagt utan spekulation. För fakta talar ju för att det är så det är.


Bara Carlqvist som in absurdum hävdar att hon inte bara vet hur allt egentligen är utan även KAN spekulera i vad som sannolikt KAN hända och göra detta till en "sanning", även om detta KAN, aldrig ens kommer att hända.
  
Raffina Wall för Slutpixlat