29 apr. 2014

Varning utfärdas! Åkesson och Söder på lätt på sne turné igen!

Den Sverigedemokratiske ledaren Jimmie Åkesson är ute på turné igen. Denna gång för att under parollen, vi vill INTE vara med i EU men vi vill gärna sitta med i EU-parlamentet, försöka locka väljare att rösta på just dem i EU-valet.

Under sin turné kommer Åkesson att ha med de bägge Sverigedemokratiska ”toppkandidaterna” Kristina Winberg och Peter Lundgren.


Deras omvittnade ”kunskap” om hur den Europeiska unionen fungerar och vad Sverige har för rättigheter och skyldigheter i EU gör dem naturligtvis till perfekta kandidater för SD.


De tycks nämligen ha noll koll på vad som sker inom EU. Något som Kristina Winberg mer än väl visade upp när hon uppträde i en debatt i SVT:s Agenda då hon ställdes mot Folkpartisten och EU-parlamentarikern Marit Paulsen som sade att SD inte vet vad de talar om.

Och det kan vi ju hålla med om. EU-frågor är ju bara en sak, där SD inte vet vad de talar om. Finns många andra politiska frågor där SD inte vet vad de talar om, vilket gör dem till det parti i Sverige där frågan noll koll, är den enda fråga de tycks ha koll på.


Detta avspeglas nu i det huvudbudskap som SD har satt som den viktigaste frågan om varför folk bör rösta på dem i EU-valet.


Förbjud tiggeriet


Ja ni läste rätt. Sverigedemokraternas strategi för att locka väljare till valurnorna inför EU-valet är naturligtvis i vanlig ordning att slå på dem som redan ligger ned. Denna gång tiggarna.


”Vi är det enda parti som vill förbjuda tiggeri i Sverige säger”, Winberg.


Övriga EU-relaterade politiska frågor lyser naturligtvis med sin frånvaro när SD försöker locka väljare. Förmodligen för att de frågorna både är för svåra för SD:s ”toppkandidater” men framför allt för SD:s egna sympatisörer att begripa. Då är det lättare att ta till en redan för dem känd fråga, tiggarna.


En fråga som egentligen mer är en inhemsk fråga än en ren EU-fråga.


SD har dock ett par andra paroller som man använder sig av inför EU-valet.


”Bryssel ut ur Sverige”.


Verkligen innovativt av SD:s kampanjmakare. Förutom att de vill ha ut alla invandrare ur Sverige så vill de slänga ut Bryssel ur Sverige nu också. Allt som inte lever upp till SD:s kriterier om hur saker eller folk ska vara, det slänger vi ut. Om SD får som de vill så kommer Sverige att i framtiden endast befolkas av dem själva. Övriga drygt 92 procent av befolkningen har de antingen kastat ut, satt i arbetsläger för att de är ”vänsterextremister” eller helt sonika tagit av daga.

 
Nåja, det sista var kanske en överdrift. Men betänk att Sverigedemokraterna är ett parti vars grund vilar på en fascistisk agenda och då vet man ju aldrig vad som kan hända.


SD:s andra budskap i deras EU-kampanj är: ”Vanligt folk till Bryssel”.
Vi förmodar att inte SD åsyftar att politiker då bör väljas in till EU-parlamentet då med tanke på deras egna kandidater. Om man nu anser att de tillhör kategorin ”vanligt folk”.

 
Egentligen är det en minst sagt underlig formulering detta med ”vanligt folk”, då SD och dess sympatisörer har visat sig vara allt annat än just vanligt folk. Vilket omedelbart skulle diskvalificera dem till parlamentariska platser i just EU.


Och att i det läget komma med sitt sista EU-budskap, att man är det EU-kritiska partiet, känns inte enbart patetiskt men även mycket tragikomiskt då man som vi sagt tidigare, har noll koll på vad EU är och står för.


Enda anledningen till Sverigedemokraternas kritiska inställning till EU är att de är ett starkt nationalistiskt parti vars enda önskan är att isolera Sverige från omvärlden så att de kan få leva ut sin utopiska dröm om ett folkhem. Ett folkhem för dem, och inga andra. Skulle SD få som de ville så skulle Sverige snart vara ett tredjevärlden land i norra Europas utkanter. Marginaliserat bortglömt och dömt att gå under.


Jimmie Åkesson kommer alltså att besöka mer än 80 kommuner i sin EU-valkampanj med sin huvudfråga, ”stoppa tiggeriet i Sverige”. Idag är han bland annat i Malmö, Helsingborg, Ängelholm, Laholm samt Halmstad.


Han avser även att gästa, Karlshamn, Kristianstad, Ystad, Trelleborg, Vellinge, Malmö, Helsingborg, Ängelholm, Laholm, Halmstad, Ronneby, Karlskrona, Kalmar, Oskarshamn, Västervik, Vimmerby, Nässjö, Jönköping, Norrköping, Linköping, Motala, Mariestad, Lidköping, Arboga, Eskilstuna, Strängnäs, Södertälje, Huddinge, Nynäshamn, Nacka, Norrtälje, Uppsala, Enköping, Värnamo, Växjö, Hässleholm, Falkenberg, Varberg, Kungsbacka, Mölndal, Göteborg, Kungälv, Stenungsund, Ljungskile, Uddevalla, Trollhättan, Vänersborg, Åmål, Säffle, Karlstad, Torsby, Malung, Mora, Leksand, Borlänge, Falun, Sandviken, Gävle, Bollnäs, Söderhamn, Hudiksvall, Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik, Umeå, Skellefteå, Piteå, Luleå, Älvsbyn, Arvidsjaur, Vilhelmina, Dorotea, Strömsund, Östersund, Västerås, Örebro, Karlskoga, Falköping samt Skövde.


Och om man ska tro vad de skriver i SD-Kuriren så kan det tillkomma fler orter?


Och då Åkesson i sitt vårtal bestämt gick ut och hävdade att det då INTE finns något folkligt motstånd mot Sverigedemokraterna, så får vi förmoda att just detta falska påstående från Åkesson med kraft blir motbevisat.


För nog finns det ett mycket stort motstånd mot Åkesson och den Sverigedemokratiska politiken ute i hela landet. Enbart facebookgruppen ”Brandmän mot rasism” är nu uppe i över 19 000 gillar. Och ”Inte rasist men...” har över 55 000 gillar på sin FB-sida. Sen finns det en mängd andra organisationer som arbetar mot främlingsfientlighet och rasism här ute i landet som gör ett storartat arbete för att bekämpa Sverigedemokraterna och andra högerextremistiska partier.


Och apropå högerextremistiska ytterligheter så kommer nu även Sverigedemokraten Björn Söder att ge sig in i EU-valkampanjen. Han kommer även han att resa runt i landet med start från den 10 maj.


Så vi får inte enbart utfärda en varning för Åkesson och hans EU-turné genom Sverige. Även den så ”vältalige” islamofoben och homofoben Söder gör honom sällskap i riket.


Och vi från Slutpixlat behöver väl inte påpeka att de redan innan sin turné varit lätt på sne. Eller rättare sagt MYCKET på sne!

”Vi har varit på turné´
och har kommit lätt på sne´,
finns det ingen som kan säga var vi är.”


Vi tror nog att svenska folket kommer att påpeka för Åkesson och Söder var de är. Och att de bägge blir upplysta om att de där inte är välkomna med sin främlingsfientliga och rasistiska politik.


Frågan är bara hur många offerkoftor dessa bägge rasister kommer att ha slitit ut innan deras ”lätt på sne turné" är över.


Curt Latinosson för Slutpixlat