19 apr. 2014

Kent Ekeroth. En äggtoddy för mycket!?

Om man skulle skriva en biografi över en ledande Sverigedemokrats öden och äventyr från den dag denne gav sig in i politiken så skulle inte ens en bok av bibliska proportioner räcka till. Därför håller vi oss på ett mindre plan och tar enbart upp valda delar av en framträdande sverigedemokrats öden och äventyr. Mest dennes missöden i politiken då. För att vara Sverigedemokrat är definitivt inget äventyr. Snarare en orgie i främlingsfientlighet och rasism kryddat med en hel del verbalt nonsens och avtoppat med stänk av lögner.

Och en passande titel så här i påsktider för en sådan biografi skulle kunna vara, ”En äggtoddy för mycket”, eller ”Mitt liv som rasist”, eller rätt och slätt, ”I huvudet på en högerextremist”.


Så låt oss presentera den genomsnittlige Sverigedemokratiske politikern och mannen som enligt Jimmie Åkessons stabschef Linus Bylund är ett ok för partiet och fullt jämförbar med den norska massmördaren Anders Behring Breivik. Ingen mindre än den starkt islamofoba Kent Alexander Ekeroth.

Kent Alexander Ekeroth gick med i Sverigedemokraterna 2006 och redan detta år får han sparken från sin praktikplats vid Sveriges ambassad i Tel Aviv.

Orsak. Hans invandringskritiska och rasistiska bloggande. Något Ekeroth undvikit att uppge då han sökte sin praktikplats.


2009 startade Kent Ekeroth och hans tvillingbror Ted Ekeroth en kampanj mot islamismens utbredning i Sverige. En fond inrättades som heter ”anti-islamistiska fonden”.


”När tvillingarna talar om hotet från islam glöder deras ögon och deras tal blir febrigt.” (Aftonbladet)


Ja det är så högerextremistiska fanatiker brukar se ut i nyllet när all sans och reson smitit ut via de aktre regionerna.


Kent Ekeroth nöjde sig inte enbart med att starta en anti-islamsk fond, han grundade även 2008 den ”opinionsbildande” bloggen Politiskt Inkorrekt. En blogg nära knuten till Sverigedemokraterna där främlingsfientlighet och rasism obehindrat tilläts florera. Ekeroth eget bankgiro användes för att samla in pengar till bloggen.


Politiskt Inkorrekt lades ned 2011 för att i ny skepnad komma ut som den numer ökända hat- och rasistsajten Avpixlat. Även denna initierad av Kent Ekeroth med SD-ledningens välsignelse. Och även här så upplät Ekeroth sitt eget bankgiro där donationer till Avpixlat kunde göras.

Frågan är bara hur mycket pengar som verkligen gick till Avpixlats verksamhet och hur mycket Ekeroth stoppade i egen ficka. För när skattemyndigheten granskade kontot så fann de ett antal oegentligheter och upptaxerade Ekeroth med 160 000 kronor. Ekeroth hade undanhållit intäkterna till Avpixlat i sin inkomstdeklaration.


 


Ekeroth å sin sida hävdade att han egentligen inte hade någonting att göra med Avpixlats verksamhet och därför inte borde beskattas. Något som dock var en lögn då Avpixlats huvudman Mats Dagerlind sade att det var han som skötte kontakterna med just Ekeroth om Avpixlats utformning och vilka artiklar som publicerades i denna.

Att den av Ekeroth grundade och i smyg numer drivna hat- och grovt rasistiska sajten Avpixlat står nära SD är ingen hemlighet. Till och med partiledare Åkesson har ju sagt att det är i Avpixlat som sanningarna kommer fram.


Ett ganska märkligt uttalande från Åkesson som kräver ett parti utan rasister samtidigt som han öppet går ut och gillar den starkt främlingsfientliga och rasistiska hatsajten Avpixlat.


Ekeroth tycks vara en figur inom SD som har en remarkabel överlevnadsförmåga. För när hans partikollegor Erik Almqvist och Christian Westling rände runt med järnrör i Stockholmsnatten 2010 och gjorde grova rasistiska och sexistiska uttalanden mot personer så vem var det som förevigade allt på film?Jo ”demonregissören” Ekeroth själv.


För detta agerande så avsattes Almqvist från sin post som ekonomisk-politisk talesman inom partiet och han deporterade sig själv till Ungern. Westling lämnade också sina uppdrag inom partiet.


Men Ekeroth, ja han blev visserligen temporärt av med sina politiska uppdrag för partiet men han tilläts sitta kvar på sin riksdagsplats? Något som med tanke på den skandalens art naturligtvis hade varit otänkbart i vilket annat normalt politiskt parti som helst. Men nu är ju inte SD något normal parti. januari 2013 upphörde Ekeroths politiska ”celibat”, när han blev suppleant i EU-nämnden och näringsutskottet.


Ja Ekeroth tycks vara en av politikens zombier som hur många skandaler eller korkade uttalanden han gör ändå tillåts fortsätta. Nog inte bara Linus Bylund som vid det här laget anser att Kent Ekeroth utgör ett ok för partiet.


Att han sen efter sin insats som demonregissör och filmare nu också kräver en slags royalty för sin ”episka” järnrörsrulle av tidningar som publicerat denna säger väl lite om Ekeroth som person.


Kan man nalla lite ur donationskontot till Avpixlat så nog borde man väl också kunna få in lite kulor på sin B-film.


Senaste skandalen kring Ekeroth är när han blev utkastad från krogen för att han inte kunde uppföra sig som folk. På krogen Nosh & Chow i Stockholm så kränkte Ekeroth en kvinnlig gäst på ett extremt förnedrande sätt.


Något Ekeroth förnekade och hävdade bestämt att han enbart blev utkastad på grund av sin partitillhörighet.


Alltså förnekelse följt av stora offerkoftan i sedvanligt SD-manér.


Sen kan man ju undra hur det egentligen står till med ”politikern” Ekeroths matematiska och politiska kunnande. För när man som Ekeroth gör, anser att Sveriges Radio bör avskeda 810 stycken miljöpartister och istället anställa 180 Sverigedemokrater för att Sveriges Radio skall bli opartiska, ja då är det illa.För det första så jobbar inte 810 miljöpartister på SR. För det andra, om 180 stycken Sverigedemokrater anställdes på SR ja då vore opartiskheten bara ett minne blott.


Än värre blir det när Ekeroth uttalar sig om Socialdemokraternas förslag om att sänka pensionärsskatten.Bäst att någon upplyser Ekeroth om att Socialdemokraterna inte fick regeringsmakten för fyra år sedan och därmed kunde fått chansen att genomföra sin sänkning av pensionärsskatten.


Nej Ekeroth är i sig själv en parodi på en politiker liksom alla andra övriga SD-politiker. För vem annars än just Ekeroth skulle rekvirera Säpos livvakter för hjälp med att hämta brännvin från bolaget i Visby under Almedalsveckan 2011. Blev det redan där en äggtoddy för mycket för Ekeroth? Ibland undrar man ändå inte om Linus Bylund hade rätt när han summerade vad det är som egentligen driver SD:s politik.Man kan då fråga sig vad det är som driver dessa SD ”politiker” förutom sprit att över huvud taget röra sig framåt?Ja just det! Deras paradfråga. Den enda för övrigt. Invandringsfrågan. Eller rättare sagt deras hat mot invandrare som ständigt tar sig rasistiska uttryck. I detta sällskap har vi förstått att Ekeroth måste trivas som fisken i vattnet.


Nu tycker säkert vissa läsare att vi raljerar alldeles för mycket om Ekeroth och SD och är elaka mot dem. Må så vara. Men för ett parti som SD, vars rötter står fast gjutna i fascismen och vars så kallade politiker ständigt visar sin avsky för dem de inte gillar på ett högst politiskt oprofessionellt sätt och talar nedsättande om andra människor tillhörande en annan etnicitet, politisk tillhörighet, religiös åskådning eller sexuell läggning, ja då förtjänar de att mötas med mothugg.


Fascismen är inget man daltar med. Det har tyvärr redan gjorts historiskt. Och det kostade över 60 miljoner människor livet. Det är något vi inte får tillåtas att hända igen.


Raffina Wall för Slutpixlat