21 apr. 2014

Sverige har fått en ny mytspridare! ”Hurra!”, säger rasisterna.

Invandringsfientliga och rasister har fått en ny ”guru” att citera. Ekonomen Jan Tullberg. I hans senaste bok ”Låsningen”, en analys av svensk invandringspolitik, så påstår Tullberg att år 2060 så kommer 50 procent av befolkningen i Sverige att bestå av invandrare?

Och naturligtvis är inte Sverigedemokrater eller andra rasistiska företrädare snabba med att ta detta påstående som en reell sanning.Nu ska man ta hela Jan Tullbergs bok ”Låsningen” för vad den är. En bok full av egenhändiga beräkningar gjord på illa underbyggd fakta som omedelbart för tankarna till den så av Sverigedemokraterna flitigt använda ”Affes statistikblogg”.  Bloggen där sanningen är underordnad det politiska budskapet.


Att Tullberg dessutom i en debattartikel ifrågasätter om alla människor är lika mycket värda, eller håller föredrag på organisationen ”Fri Folkbildning” som drivs av den Sverigedemokraterna närstående islamkritikern och kommande chefredaktör för SD:s nya webbaserade tidning ”Samtiden” Jan Sjunnesson, gör att Tullbergs bok naturligtvis förlorar all trovärdighet. Den är inte skriven ur ett objektivt perspektiv då den är allt för färgad av Jan Tullbergs egna politiska ställningstagande.


Och som det mesta i Tullbergs bok, så är naturligtvis också påståendet om att år 2060 så kommer 50 procent av befolkningen i Sverige att bestå av invandrare en ren lögn.

För enligt SCB:s senaste beräkningar, ”Sveriges framtida befolkning 2014-2060”, så beräknas den svenska befolkningen år 2060 bestå av 18 procent invandrare.


Alltså långt ifrån de lite drygt 50 procent som Tullberg hävdar.

Nu kommer naturligtvis Sverigedemokraterna och dess sympatisörer i vanlig ordning hävda att SCB:s siffror enbart är, som de alltid säger när de blir överbevisade, ”politiskt tillrättalagda”.

Frågan är väl om vem det egentligen är som mer än gärna tillrättalägger/falsifierar uppgifter för att de skall passa deras obskyra politiska syften och mål.

Curt Latinosson för Slutpixlat