21 apr. 2014

Fascisterna ska ha vårmöte i Stockholm den 26 april!

Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson kommer att i traditionsenlig anda ha sitt vårtal på Långholmen i Stockholm lördagen den 26 april klockan 11:00.

Eller för att använda rätt terminologi när det kommer till Sverigedemokraterna.
Fascistledaren Jimmie Åkesson kommer att i traditionsenlig anda ha sitt vårtal på Långholmen i Stockholm lördagen den 26 april klockan 11:00.


För det är utan tvekan så att SD är ett parti som baserar sin politik på en fascistisk ideologi.


 

Och vi måste våga använda rätt terminologi när det kommer till Sverigedemokraterna. Något som också historikern, journalisten och författaren Henrik Arnstad påpekar i en läsvärd artikel i DN 2012.

”Enigheten är total inom den internationella expertkåren inom fascismforskningen; de nya europeiska partierna är fascistiska. Dagens begreppsförvirring måste upphöra, det är dags att börja benämna SD korrekt i det offentliga samtalet.


Den sista punkten är svårast. Det förefaller smärtsamt, ångestfyllt och traumatiskt för västerlandet att acceptera fascismens återkomst.


Inte desto mindre är det viktigt. Hela det svenska politiska spektrat måste tänka om. Både det borgerliga blocket och det rödgröna blocket har en ny huvudfiende – målet är inte att besegra högern eller vänstern. SD:s partisekreterare Björn Söder talar i dag om att nå över 50 procent av väljarna.


Fascismen delar inte på makt, fascismen vill ha makten själv. Fascismen har alltid underskattats, men fascismen får aldrig underskattas.


Vi har gått in i en ny fascistisk era, men har historiska erfarenheter att dra nytta av inför denna nya tid. Om vi – denna andra gång – vågar se den svartbruna ideologin rakt i ansiktet.”


Så när Sverigedemokrater påstår att de inte är ett fascistiskt parti så är detta enbart en lögn från dem. Att låta dem tro att de skulle tillhöra ett etablerat parti i svensk politik får inte låta sig göras.


Vissa tycker att man ska ”ta debatten” med SD. Men att ta debatten är i de flesta fall helt meningslöst. Det går inte att ta debatten med ett parti vars företrädare ständigt utmålar de av en annan åsikt eller sina kritiker för antingen Sverigefientliga eller vänsterextremister. Det har aldrig gått att ta en debatt med indoktrinerade fanatiker.


Sverigedemokraterna söker inte debatt, de söker konfrontation, där de gärna ikläder sig offerkoftan när det går dem emot. Som fascister i alla tider så använder sig SD av den enkla vägens retorik. Dem eller vi.


Den som tar debatten med SD köper också SD:s problemformulering. En livsfarlig väg att vandra som Arnstad säger.


För detta ger en form av legitimitet till SD:s retorik och politik. Och vi vet ju alla vad den går ut på. Att utmåla invandrare och flyktingar som roten till allt ont i samhället. Vilket de gärna gör med fabricerad fakta som för det mesta är rena lögner.


Fascismen och dess företrädare SD är tyvärr vår tids gissel. Det enda som kan kväsa detta parti är upplysning och än mer upplysning om vad fascismen egentligen är för något och vad den står för.


Och det gör man bäst genom att komma med reell fakta för att motbevisa de lögner som frekvent kommer från dessa fascismens företrädare i SD.


Förövrigt så märks det nu allt tydligare att folket i Sverige börjar få upp ögonen för vad Sverigedemokraterna är för ett slags parti genom att en folkrörelse nu har kommit igång gentemot dem.


En folkrörelse som inte accepterar fascismens återkomst. En folkrörelse som vänder sig mot främlingsfientlighet och rasism genom att öppet visa sin avsky för den politik som Sverigedemokraterna står för.


Fascismen som ideologi var död redan den dag den föddes. Låt oss begrava den för gott.


Raffina Wall för Slutpixlat