20 maj 2014

Björn Söder SD: ”Bedrövligt att samhället tolererar störningar av SD:s möten!”

Sverigedemokraternas skandalomsusade partisekreterare Björn Söder uttalar sig i den islamofoba hat- och rasistsajten Diskho International av alla?

Han är orolig för vad som kan hända om samhället forstsätter att tolerera störningar mot deras möten?


”Stämningen är ofta mycket aggressiv”, säger han.”Och det kan bara vara en tidsfråga innan någon företrädare för partiet blir allvarligt skadad, till och med dödad”, fortsätter han.


”Det värsta är nästan att journalisterna framställer protesterna som folkliga. Vi ser att det är politiska partiers ungdomsorganisationer som står med sina skyltar bland motdemonstranterna, och att protesterna organiseras via Facebook. Ändå låtsas journalisterna att mötesstörarna ger uttryck för ”folkliga och spontana protester”, säger Söder vidare.


Vad är det egentligen Söder vill ha sagt med sitt uttalande?


Att folk inte via politiska organisationer ska få protestera mot främlingsfientlighet och rasism? Att folk inte via de sociala medierna ska få dela med sig av information?


Bara för att Söder sett skyltar från olika andra politiska organisationer ibland motdemonstranterna så tycks Söder ta detta som intäkt för att alla som protesterar mot Sverigedemokraterna skulle tillhöra ett politiskt parti.


Kan tala om för Söder att så inte är fallet. Slutpixlat har varit närvarande vid ett antal av Sverigedemokraternas möten och varit i kontakt med ett antal personer som också närvarat vid andra SD möten.


Bilden av att det verkligen är folkliga protester mot Åkesson och hans SD som förekommer är odiskutabel.


Många som inte är anslutna eller medlemmar i något politiskt parti har spontant dykt upp för att protestera mot SD.


För när det kommer till att visa sin avsky mot ett parti som sprider ett främlingsfientligt och rasistiskt budskap så är det inte bundet till vilket politiskt parti du tillhör. Det är bundet till rent sunt förnuft om vad som kan anses som rätt eller fel.


Och då folket inte anser att varken främlingsfientlighet eller rasism är rätt, eller hör hemma i det svenska samhället, ja då får Sverigedemokraterna finna sig i att just folket manifesterar mot dem. Då oavsett om detta folk tillhör ett annat politiskt parti eller inte.


Att som Söder gör, ifrågasätta det folkliga motstånd mot SD som finns, och dessutom ifrågasätta varför samhället tolererar protester mot just SD bevisar enbart att han inte kompatibel med den verklighet som existerar.


Förmodar att vad som egentligen mest retar upp Björn Söder är den sista veckans protester i Norrland där folk i tystnad vänt Åkesson ryggen.


Han och hans partikollegor kan då inte i vanlig ordning hävda att det är den ”våldsamma” och ”aggressiva extremvänstern” som enbart ligger bakom.


Chansen att ta på sig offerkoftan och böla ut i media gick därmed förlorad.


Det visar på att de folkliga manifestationerna mot SD där folk enbart vänder ryggen åt SD och dess företrädare är ett mångt mycket effektivare sätt att visa vad man tycker om SD:s politik.


Sen det där med att Söder tycker att det är bedrövligt att samhället tolererar ”störningar” av SD:s möten visar att Söder, om han kunde skulle vilja se inskränkningar i yttrandefriheten.


”Vi vill i yttrandefrihetens namn för fram vårt främlingsfientliga och rasistiska budskap. Men fan ta den som använder samma yttrandefriheten för att protestera mot våra åsikter!”


Lite SD:s snedtända retorik i ett nötskal. Och det finns ju som bekant enbart ett sätt att bli av med denna dumhet.
Förövrigt så var Björn Söder i Halmstad idag och talade. Han möttes visst av ett ganska surt mottagande. Sur protest mot SD.

Enligt Söder egen Facebooksida så är han med start klockan 15:00 på Drottninggatan i Göteborg för att träffa väljare. Sina egna då naturligtvis. För i Söders och SD:s sinnesvärld är ju alla andra aggressiva o rabiata "vänsterextremister".


Raffina Wall för Slutpixlat