20 maj 2014

Jimmie Åkessons Norrlandsturné en succé!? Nä… inte alls!

Ibland undrar man om det enbart är ren dumhet som framkommer när ledande Sverigedemokrater uttalar sig eller om det är en planerad strategi för att vilseleda folk.

Förmodligen är det en blandning av de bägge.


För Sverigedemokraten och mannen som på Twitter beskriver sig själv som ”Art Director at SD riksdagskansli”, Jörgen Fogelklou, hävdar efter Åkessons besök i Piteå igår, att om publiken som besöker Åkessons EU-vals turné är ett mått på opinionen så ökar vi dramatiskt??


Enligt polisen och andra personer som Slutpixlat varit i kontakt med så var de som vände Åkesson ryggen i Piteå i klar majoritet. Uppenbarligen så att Fågelklou måttstock inte stämmer överens med verkligheten. Kanske dags för en omkalibrering?


Magnus Häggblad, kontaktperson för Sverigedemokraterna i Piteå hävdade i en intervju med P4 Norrbotten att de protester som förekommit mot Åkesson och partiet bygger på missuppfattningar om partiet som spridits av media?

Missuppfattningar som spridits av media?


Aha! Så när bland annat ledande Sverigedemokrater uttalar sig rasistiskt, homofobt, islamofobt och antiziganistiskt i de sociala medierna, så är det något som media missuppfattat?


”Jag förstår att folk har en annan åsikt och man måste ju få uttrycka sin ståndpunkt. Men det finns mycket som är konstig med Sverigedemokraterna och media, men jag vill inte gå in på några detaljer”, hävdade Häggblad vidare.


Inte så mycket som är konstigt med media annat än att de rapporterar om just Sverigedemokraterna som vilket annat parti som helst. Att Sverigedemokraterna tycker att de känner sig omilt behandlade av media är ju faktiskt helt deras egen skuld. Det är ju SD:s främlingsfientliga och rasistiska politik som ligger till grund för att de av media skärskådas noggrannare än andra partier. Vad hade de förvänta sig? Gulle gull, eller?


För när en av partiets företrädare, vice ordföranden för SDU i Norrbotten, Marcus Kjellgren, anser att världen skulle vara en bättre plats om alla negrer och invandrare försvann och att massmördaren Breivik inte borde fått något straff, ja då är det inte underligt att de av media granskas mycket hårdare än andra partier.


Det Sverigedemokraterna hävdar är en succéturné i Norrland kan väl egentligen endast beskrivas som en total katastrof.


Luleå så vände nästan 1000 personer Åkesson och hans SD ryggen. Likadant var det i Umeå. På i stort sett vartenda ställe Åkessons EU-valsturné dykt upp i Sverige så har motdemonstranterna varit i klar majoritet.


UMEÅ: Vända Åkesson och rasismen ryggen! En verklig succé!   
Foto: Abebe Asres

Att sen Åkesson hävdar att det inte finns något folkligt motstånd mot SD och hans partikamrater skyller på medias ”vinklade” rapportering om turnén känns enbart patetiskt.

För hur än Åkesson själv och hans sympatisörer försöker framställa hans EU-turné som en succé, så talar kalla fakta emot dem.


Inte ens självbedrägeri, stoppa sanden i huvudet taktik eller offerkoftor hjälper i detta fall.


Att lura sina egna redan indoktrinerade och godtrogna sympatisörer är en sak, men att försöka lura majoriteten av det svenska folket är en helt annan sak.


De har nämligen genomskådat SD:s politik och det budskap de försöker förmedla.


Sverigedemokraterna har bara ett budskap. Och det stavas R A S I S M!


Raffina Wall för Slutpixlat