27 maj 2014

Politikers tillkortakommande det samma som partiets ideologi?

INSÄNDARE.
 
Jag skulle aldrig kunna säga att SD sympatisörer och Breivik skulle vara samma skrot och korn. Jag har diskuterat utifrån denna terrorist och hans ideologi och då jämfört hans manifest med SD:s principprogram samt ledande SD-politikers uttalanden . Jag har även sett att vissa SD-politiker ingår i samma nätverk som terroristen, Counterjihad. Ett fascistiskt nätverk. Detta innebär naturligtvis inte att jag samtidigt anklagar SD sympatisörerna för den norske terroristens dåd. Då skulle ju jag göra på samma sätt som SD gör med invandrare och kriminalitet. Det räcker med att se att de gör samma analys av dagens samhälle och har samma mål som den norske terroristen för att jag ska dra i handbromsen och hämta andan.  Skillnaden mellan dem är att tillvägagång sättet för att uppnå målet inte är det samma. SD försöker genom demokratiska val få gehör för denna samhällsanalys medan Breivik valde våldets väg.

Där människor finns förekommer det kriminalitet. Politiska partier består av människor och därmed finns kriminalitet inom partierna. Jag tar här några exempel som SSU-ledamoten som gick bärsärkagång på en pub i Stockholm och tydligen uttalade rasistiska tillmälen. Moderaten som åkte dit för rattfylla. Vänsterpartisten som dömdes för barnvåldtäkt och SD politikern som var anklagad för sexuella trakasserier. Dessa handlingar har inget med att göra vad partierna verkar för. Man kan inte säga att partierna verkar för att vårt samhälle ska tillåta sådana överträdelser.

En natt på sensommaren 2010 blev det en uppståndelse på Kungsgatan i den kungliga huvudstaden. Det blev en kontrovers mellan vissa delar i SD:s dåvarande ledning och en ståuppkomiker med utländsk bakgrund. Han ansåg sig vara svensk men det men de höll inte med honom.  Det finns inga förmildrande omständigheter som gör att en ledning beter sig så på det sättet som SD ledningen gjorde här. De kan inte som de gjorde, åberopa självförsvar. Till media sa de att han tillhörde ett kriminellt nätverk. De skrattade åt honom och raljerade med honom angående denna uppgift. När de plockade upp järnrören var han inte ens på samma gata! De gick tillbaka släppte rören när de märkte att polisen var där. De ljög för polisen. Tidigare under denna uppståndelse hade de också fällt uttalande som kan förknippas med sitt partis politik och som finns i partiets principprogram såsom svenskhet. De hade även fällt nedslående kommentarer till de unga kvinnor som ifrågasatte deras handlingar denna natt.

Det var ingen fyllegrej som många SD anhängare gör gällande idag. Det som inträffade under denna uppståndelse var ju att de senare (troligtvis) nyktra hårdredigerade filmen och använde den i valrörelsen där de framstod att som att vara angripna av bl.a. Soran. De ville med detta visa att etablissemanget dvs ”PK-eliten” tar till alla medel för att skada SD och därmed få sympatiröster. De sa i youtubeklippet ”Soran sanningen kommer alltid fram" och det gjorde den ju, men inte som SD ledningen hade tänkt sig.  Vi kan med andra ord se att denna händelse inte rör sig om en några politikers tillkortakommande likt de exempel som jag tog tidigare upp.  Händelsen hade ett politiskt syfte för den användes i SD:s kampanj under valrörelsen. Därför kan man inte jämföra SD-politikernas agerande med andra politikers tillkortakommande.
 

Tor Nilsson