8 maj 2014

SD politiker föraktar det demokratiska samhället.

INSÄNDARE.

När man läser att flera som anhängare av sverigedemokraterna säger sig hata nazismen och jämställer denna ideologi med islam så undrar man om de förstått vad nazismen egentligen står för. Till att börja med så vet vi att SD har sitt ursprung från Bevara Sverige svenskt (BSS) och att flera av företrädarna inom SD har ett förflutet inom den nynazistiska rörelsen bl.a. när man anordnat bokbål. Ska man få politiska framgångar kan man inte idag säga att man är nazist. Gör man det så är man politiskt död. Ingen av den stora väljarskaran vill ha med denna ideologi att göra. Jimmie Åkesson har ju tom hävdat att den islamska utbredningen är det största hotet mot den västeuropeiska kulturen sedan nazismens fall. Han glömde då det kalla kriget. Anledningen var väl att han ville på så vis visa att han inte vill bli ihopkopplad med nazismens ideologi.

Jag tycker det är märkligt att SD politiker och anhängare länkar till nazistsidor samtidigt som säger de att de inte är nazister. De säger att de inte har förstått att dessa sidor är nazistiska. De har sagt att det som sajterna tar upp är intressanta och viktiga aspekter att visa. Jag finner att om man så kraftigt tar avstånd från nazismen men ändå tycker att det är värt att länka till dessa sidor överensstämmer åsikterna med varandra och då visar detta på att de har en fascistisk ideologi. Även om de inte förstått att det varit nazistiska hemsidor så har de ju uppenbart gillat innehållet.


En aktiv SD:are har ju förnekat judeutrotningen i en blogg som han inte vill kännas vid. Det som är noterbart är att Erik Almqvist försökte komma i kontakt med honom. Följande kommentar hade han till bloggen:


”Mkt bra bloggpost! Jag skulle gärna komma i kontakt med dig.”


Vad vi kan se idag är att nazister och fascister inte framhåller att de just är nazister eller fascister utan påstår sig istället värna om demokratin. De påstår sig värna om yttrandefriheten och den hotas av invandringen. De har moderniserat sitt budskap för att få större inflytande i vårt samhälle.


Enligt min mening är det en varningssignal att ledamöter länkar till fördolda nazistiska och fascistiska hemsidor då det är uppenbart att detta visar vilken ideologi de menar ska vara rådande. Sen deras bortförklaringar visar enbart mot ett förakt mot det demokratiska samhället som idag råder.

 
Tor Nilsson