14 juni 2014

Allmänna arvsfonden, Röda Korset, Rädda Barnen o Slutpixlat, lobbyorganisationer?

Slutpixlat tillsammans med bland annat, Postkodlotteriet, Allmänna arvsfonden, Rädda Barnen och Röda Korset är nu uppenbarligen en lobbyorganisation. 
För vad kan man då fråga sig?


Jo, för invandring och antirasism.


För om man ska tro det av högerextremister o nazister skapade uppslagsverket ”Metapedia”, så tillhör nu Slutpixlat en ganska "exklusiv" grupp av lobbyorganisationer.

 
I Metapedia så beskrivs Slutpixlat, tillsammans med ett 30-tal andra organisationer under rubriken, ”Etnicitetsrelaterade lobbyorganisationer”, med underrubriken, ”Invandringsförespråkande och ”antirasistiska” lobbyorganisationer”.


Och Metapedia skriver bland annat så här om Slutpixlat:


”Slutpixlat anger sig ha bidragit till att Paypal stängt av flera av Slutpixlats meningsmotståndare efter kampanjer där läsare uppmanats kontakta Paypal.”


Kan upplysa om att Slutpixlat inte enbart bidrog med detta. Vi initierade faktiskt kampanjen mot bland annat den islamofoba hat- och rasistsajten Dispatch International och fick Paypal att avsluta samarbetet med dem.


Slutpixlat låg även bakom kampanjen där Paypal avslutade sitt samarbete med det nazistiska Svenskarnas parti då de inte ville förknippas med en främlingsfientlig, rasistisk, fascistisk eller nazistisk organisation.


Förövrigt så är Slutpixlat väldigt stolta över att nu bli kallad en lobbyorganisation som kämpar för invandrare och antirasism. Och tänk att vi nu nått en sådan status att vi enligt högerextrema ”Metapedia” nu också får vara med i en sådan exklusiv skara organisationer som Allmänna arvsfonden, Rädda Barnen och Röda korset.


Nu drar Slutpixlat naturligtvis inte allt för stora växlar på det här, för i högerextremisterna rasistisk bibel/uppslagsverk, Metapedi, så klassificerar de ju i princip alla organisationer som på något sätt motsätter sig främlingsfientlighet eller rasism i kategorin, ”Etnicitetsrelaterade lobbyorganisationer.”


Där vi förövrigt också kan finna Stiftelsen Expo, Svenska kommittén mot antisemitism, Ungdom mot rasism, Forum för levande historia, Inte rasist, men…, Ungdomsstyrelsen och ett flertal andra organisationer.


Och som den högerextrema sajt med en klar nazistisk profil som Metapedia är, så är flertalet av de omnämnda organisationerna också sionistiskt eller sionistiskt styrda organisationer?


Men vem eller vilka är det som ligger bakom den här Wikipediakopian som Metapedia försöker att vara?


Ja att Metapedia är högerextremt och har en antisemitisk och nynazistisk profil undgår väl ingen. Och det har sin förklaring när man tittar närmare på den ansvarige utgivaren för sajten.

Nazisten Anders Lagerström
Han heter Anders Lagerström, och har bland annat varit aktiv i Nationell Ungdom, som var ett nynazistiskt ungdomsförbund tillhörande Svenska motståndsrörelsen, SMR. Ni vet den organisation som gick till våldsamt angrepp mot en fredlig antirasistisk demonstration i Kärrtorp och vars ledare Klas Lund är den som mördade Ronny Landin.

Lagerström var även senare distriktsordförande för Nationaldemokratisk Ungdom. Ytterligare en nazistisk organisation alltså.


Anders Lagerström startade 2002 den enskilda firman Nordiska Förlaget, senare knutet till Nordiska förbundet. Ytterligare en nynazistisk organisation som bildades 2004 av tidigare medlemmar ifrån Nationaldemokraterna och Svenska motståndsrörelsen.


Metapedia beskriver sig självt som "ett alternativt uppslagsverk om kultur, filosofi, vetenskap och politik” som vill informera om ämnen som är "tabubelagda eller medvetet bortglömda" till följd av politisk korrekthet?


Eh… ja vi ska väl inte fördjupa oss allt för mycket i det nazistiska stolleriet utan bara konstatera att Metapedia är en nynazistisk lekstuga där Adolf Hitler beskrivs i mycket positiva ordalag, man förnekar också förintelsen och man registrerar systematiskt personer av judisk börd.


Metapedia är inget annat än ett politiskt uppslagsverk för rasist o nazistpöbeln där de kan hämta de versioner av ”sanningen” som passar deras syften. Något vi här i Slutpixlat tidigare skrivit om. Politiskt uppslagsverk för rasistpöbeln!


Fast vi kan väl inte sticka under stol med att vi på Slutpixlat är ganska stolta att ändock bli sedda av rasist- och nazipöbeln som en främlingsvänlig och antirasistisk organisation. Det bevisar ju att vårt antirasistiska budskap ändå nått ut. Och så pass mycket att vi till och med får vara med i nazisterna så kallade ”uppslagsverk.”

Raffina Wall för Slutpixlat