14 juni 2014

Stort antirasistiskt pådrag mot nazisternas besök på Gotland!

Som vi tidigare har skrivit i en artikel här på Slutpixlat så har ju tyvärr det klart nazistiska Svenskarnas parti fått tillstånd att den 28 juni mellan 19:00 och 20:30 i Almedalen arrangera ett så kallat appellmöte.

Nu så växer dock motståndet mot detta beslut ibland Gotlänningarna och ett flertal organisationer planerar nu motåtgärder.


"Gotland för mångfald och medmänsklighet", är en manifestation som den 28 juni går av stapeln i Visby. Så här skriver de på sin Facebooksida om manifestationen.

”Främlingsfientlighet i alla nyanser från odefinierad rädsla för det okända till organiserad nazism förekommer runt omkring oss och får till och med representation i våra demokratiska församlingar.


Men de är få och vi är många.


Därför vill vi manifestera och skapa uppmärksamhet och fokus kring majoriteten av människor som är för demokrati, mångfald, yttrandefrihet och medmänsklighet.
Vi gör det med en 100 procent fredlig manifestation för dessa värden. Alla är välkomna!”


Klart är också att domkyrkan i Visby, S:ta Maria kommer att ringa i sina klockor den 28 juni då nazistiska SvP ska hålla sitt appellmöte, även Destination Gotland och Gotlandsbåten undersöker om de kan få använda sina mistlurar på sina fartyg under kvällen.
 
Gotlands Nätverk Mot Rasism anordnar också ett flertal evenemang mot nazisternas besök i Almedalen och på Gotland.


De tänker bland annat den 28 juni, under parollen, "Ljudisk konspiration 2.0 - Gotland", genomföra en ljudlig demonstration mot nazisterna.” 


Ett annat evenemang mot nazisterna besök i Almedalen är, ."Medmänsklighet emot SvP i Almedalen".


Ett till evenemang mot nazistiska SvP är, "Inga nazister på Visbys gator! 28/6", som anordnas av Studenter mot rasism, SUF Gotland, Ung Vänster Gotland och Gotlands Nätverk Mot Rasism.


Som ni ser gott folk så blir manifestationerna mot nazistiska SvP:s besök på ön omfattande. Ställ du också upp och visa din solidaritet för medmänsklighet, mångfald och demokrati genom att manifestera mot nazistiska SvP.

Mer om dessa manifestationer och motdemonstrationer kan ni läsa på dessa mediers sidor:

ETC: Visby sluter upp mot nazisterna i Almedalen. 

Hela Gotland. se: Succé för Gotland för mångfald. 

P4 Gotland: Trio planerar manifestation för mångfald och medmänsklighet. 

Östnytt: Allt fler reagerar mot nazimöte i Visby.


Nyheter24: Kyrkklockorna ska ringa i Visby för att varna för nazisterna.

Och kommentarerna från nazisterna i SvP själva om de motdemonstrationer och manifestationer som kommer att ske mot dem är i vanlig ordning av det stolliga slaget: 

"Detta är inget annat än en direkt Svenskfientlig handling regisserat av de judeägda mediehusen!"

Eh... ja det sammanfattar väl ganska väl i vilken verklighetsfrånvänd värld dessa nazistiska tokstollar lever i.

Och apropå verklighetsfrånvända fascistiska organisationer, så glömmer ni väl inte av att Sverigedemokraterna också tyvärr medverkar i Almedalen. 

Även mot dessa  anordnas naturligtvis motdemonstrationer. För under parollen, "Vänd SD ryggen i Almedalen", så kommer en manifestation mot Åkesson och hans SD att hållas den 1 juli då Åkesson ska hålla sitt tal. 

Almedalen.net: Över 500 vänder ryggen till. 

Så kära antirasister på Gotland, som ni ser så är ni inte ensamma i er kamp mot de främlingsfientliga, rasistiska, nazistiska och fascistiska dårhusnationalisterna. 

Många är vi i detta land som värnar om människors lika värde, mångfalden och demokratin. Bli du en av dessa också!

Demokratin är ett av de viktigaste verktygen vi har för att bevara ett samhälle som är till för alla, oavsett etniskt ursprung, hudfärg, religiös tillhörighet eller sexuell läggning.

Gör din röst hörd mot de antidemokratiska krafterna som kommer från det nazistiska Svenskarnas parti och det fascistiska Sverigedemokraterna. Låt inte dem sätta varken dagordningen eller bestämma agendan för hur Sverige ska se ut.

Raffina Wall för Slutpixlat