2 juni 2014

Hat- och rasistsajten Avpixlat får utgivningsbevis! Dagerlind blir ansvarig utgivare!

Så har då den Sverigedemokraterna närstående hat- och rasistsajten Avpixlat beviljats utgivningsbevis.

Myndigheten för Radio och TV har godkänt Avpixlats ansökan om utgivningsbevis. Till ansvarig utgivare har Mats Dagerlind utsetts.


Något som uppenbarligen gjorde Avpixlats nestor Mats Dagerlind så till sig att han till och med undersökte möjligheten att ansluta sajten till det pressetiska systemet, men konstaterar att sajtens syfte att "belysa den förda massinvandringspolitikens negativa återverkningar" kan gå tvärsemot de pressetiska reglerna om att inte skriva ut olika personers ursprung eller religionstillhörighet om det saknar betydelse i sammanhanget.

Ja att hela Avpixlat inte bara kan, utan går tvärsemot de pressetiska reglerna genom sitt hatiska och rasistiska innehåll är ju ingen nyhet.


Frågan är hur Mats Dagerlind egentligen tänkte när han trodde att Avpixlat av alla ens skulle ha den minsta möjlighet att ingå i det pressetiska systemet?


Mats Dagerlind säger även att han nu också ska lämna in en ny ansökan om att få bli medlem i Publicistklubben? Lycka till med det försöket Dagerlind säger vi då. Noll chans! Publicistklubben är för seriösa personer. Inte en rättshaverist med klar islamofobisk och rasistisk agenda.


Att Mats Dagerlind nu är ansvarig utgivare kommer naturligtvis leda till att han kommer att få det svettigt. För nu lär anmälningarna om bland annat förtal och hets mot folkgrupp mot Avpixlat strömma in.


Lite nervös är jag, sa Dagerlind till SVT när sajten i mars ansökte om utgivningsbevis.

"Jag har ingen lust att tillbringa all min vakna tid i en rättssal."

Jodå nog lär Dagerlind få tillbringa mycket tid i rättssalen. 

För nu ökar därmed chansen att en gång för alla få tyst på detta sverigedemokratiska nätpöbelorgan och dess så kallade skribenter.

Curt Latinosson för Slutpixlat

SvD Skånskan