19 juni 2014

SD:s EU-parlamentariker tar avstånd från partiets historia!?

Sverigedemokraterna har varit tvungna att göra en avbön för att få vara med i partigruppen European Alliance for Freedom (EFD) i Europa parlamentet.

Och vad är det man fått göra en avbön ifrån kan man då undra?


Partiets nazistiska förflutna.


För SD-parlamentarikerna Kristina Winberg och Peter Lundgren har förmåtts att skriva ett brev där de tar avstånd från partiets förflutna?


Trots denna ”avbön” väcks nu protester från brittiska liberaldemokrater.
En brittisk liberaldemokrat sade i tisdags att det är svårt att se hur brittiska arbetstillfällen och tillväxt skulle gynnas av att brittiska parlamentariker hänger med "drägget från extremhögern".


Ukipledaren Nigel Farage försvarar beslutet med att de två SD-parlamentarikerna Kristina Winberg och Peter Lundgren förmåtts skriva ett brev där de tar avstånd från partiets förflutna.


Brevet som Farage talar om syftar sannolikt på den ansökan som Sverigedemokraterna skickade till partigruppen European Alliance for Freedom (EFD) där nu båda partierna ingår, enligt SD:s pressansvarige Martin Kinnunen.


"Där skriver vi tydligt att det begåtts fel i partiets historia och den partipresentation vi skickade har Ukip länkat till i sitt pressmeddelande", säger Kinnunen till TT och tillägger att kritiken i utländska tidningar inte var oväntad.

Hur många gånger har vi inte hört ledande Sverigedemokrater försöka sopa sin historia under mattan genom att försöka förneka sitt bruna förflutna eller skylla på tidigare SD-politiker för att i nästa stund i de sociala medierna uppträda som om de fortfarande var kvar mitt i smeten. Hyckleri och inget annat.

Ingen som följt Sverigedemokraterna genom åren tvivlar väl en sekund på att SD verkligen har gjort upp med sitt partis politiska förflutna. Man har bara ömsat skinn och uppträder numer i kostym och lågskor istället för bomberjackor och marschkängor. SD är mästare i skenhelighet!Vi får nog faktiskt hålla med den brittiske liberaldemokraten när han säger att han har svårt att se vad som skulle kunna gynnas genom att hänga med ”drägget från extremhögern”. För inget i historien har någonsin gynnats av vad drägget från extremhögern ställt till med. 


Uppenbart är att SD:s EU-parlamentariker inte kommer att få det lätt när vissa av de politiker som de i EU-parlamentet ska arbeta tillsammans med kallar dem för drägget från extremhögern. Något som egentligen låter konstigt då de själva också tillhör just drägget från extremhögern. 

Fram med popcornpåsen. För här kan det bli underhållning på hög nivå när Europas fascistpartier ska försöka samsas och koma överens i politiska frågor. 

Raffina Wall för Slutpixlat 

Aftonbladet Expressen SvD
Aftonbladet DN