11 juli 2014

Mona Sahlins utnämning får hatpöbeln att få fnatt!

I går utsågs den förra S-ledaren Mona Sahlin av demokratiminister Birgitta Ohlsson till samordnare mot våldsbejakande extremism.

”Att arbeta för demokratin och mot våldets extremistiska hat har för mig blivit mer än en fråga, det är själva grunden för demokrati och politiskt arbete. Det var oemotståndligt för mig att jobba med det här på det här sättet”, säger hon till SVT Nyheter.


 

Dock så blev inte helt oväntat reaktionen de högerextremistiska kretsarna kraftig mot denna utnämning.

Den Sverigedemokratiske riksdagsmannen Stellan Bojerud uppfattade omedelbart Sahlins utnämning som att den enbart var till för att leda ”hatet” mot SD?Sen finns det de som uppenbarligen fått allt om bakfoten och tror att Stiftelsen Expo, vars syfte är att upplysa om rasism och främlingsfientlighet, har en våldsbejakande historia?


Och så har vi naturligtvis Sverigedemokraternas inofficiella älsklingssajt den klart högerextrema pöbelmegafonen Avpixlat som går ett steg längre och tror i vanlig ordning att allt är en konspiration mot just Sverigedemokraterna:


”Det är knappast någon slump att regeringen utser en dylik samordnare precis i upptakten till valrörelsen och att man sträcker ut handen över blockgränsen i sin rekrytering och väljer en person som så rabiat uttryckt förakt och fientlighet mot Sverigedemokraterna. I realiteten skall detta mer ses som ett utspel för att försöka stoppa SD än som ett seriöst syftande initiativ mot våldsbejakande extremism. Regeringen och ledande socialdemokrater drar sig inte för att missbruka och undergräva det viktiga arbetet mot våldsbejakande extremism för egna och närmast antidemokratiska politiska syften.”


Att som Avpixlat gör, påstå att det är antidemokratiskt att bekämpa just SD:s rasism och främlingsfientlighet visar enbart på hur infantil och absurd denna hat- och rasistsajts ”tankebanor” är.


Klart att Avpixlat och Sverigedemokrater överreagerar och kallar det hela för antidemokratiskt då hela deras egen existens står på spel. För om det är några, som om de skulle komma till makten mer än gärna vill undergräva demokratin för sina egna morbida politiska syften, så är det just Sverigedemokraterna. Så har fascistpartier i alla tider fungerat.


De starka reaktionerna från företrädare för SD och dess sympatisörer på Sahlins utnämning bekräftar ju enbart det faktum hur viktigt Mona Sahlins arbete mot den våldsbejakande extremismen är.


Det krävs idag mod att sätta sig upp mot de antidemokratiska högerextremistiska krafterna i Sverige. Och det modet har utan tvekan Mona Sahlin. Rätt kvinna på rätt plats med andra ord.


Curt Latinosson för Slutpixlat