16 aug. 2014

Våldsnazister från SvP får inget demonstrationstillstånd i Karlstad!

Våldsbenägna nazistiska Svenskarnas parti får inte hålla torgmöte på Stora torget i Karlstad, och inte heller på Soltorget. P4 Värmland

Polisen i Värmland bedömer att ett torgmöte med Svenskarnas parti skulle kunna innebära allvarliga störningar av både den allmänna ordningen och säkerheten, det säger Christer Lööf, chef för polisens södra samverkansområde.


Det är ännu inte klart om de kommer få tillstånd på någon annan plats i kommunen. Enligt partiets hemsida kommer de ändå att försöka att hålla möte i Museiparken i Karlstad 25 augusti.

Dessutom så anmäldes i fredags också åtta nazister från partiet för brott mot ordningslagen då de kampajade inför valet på Bergviks köpcentrum i Karlstad utan att de hade tillstånd för detta.


Markägarna försökte mota bort partiet eftersom inga politiska partier har tillstånd att stå på deras område. P4 Värmland


Kan vi hoppas på att fler polisdistrikt följer efter och fattar samma beslut och förvägrar nazisterna från att föra fram sitt vidriga budskap.


Det vore hedervärt då allmänhetens väl och ve måste gå före de här våldsbenägna nazisternas önskan att synas och att höras. SvP har ju trots allt inskrivit i sitt partiprogram att de vill avskaffa demokratin om de kommer till makten för att sen införa en enpartistat. Att använda sin demokratiska rättighet att yttra sig för att sedan avskaffa den samma var ju något som stolpskottet Hitler också gjorde på sin tid. Och vi vet ju hur illa det gick sen. Världskrig och över 60 miljoner döda. 


Vissa partier som så flagrant missbrukar och utnyttjar demokratin och yttrandefriheten för sina egna vidriga politiska syften ska naturligtvis inte accepteras.

För ingen vill väl ha en återupprepning av vad Hitler och hans nazistpöbel ställde till med i regi av riksnazisten Stefan Jacobsson och hans anhang.

Raffina Wall för Slutpixlat