25 sep. 2014

Kent Ekeroth: ”Stoppa pressarna, stoppa pressarna!”

Enligt den Sverigedemokratiske riksdagsledamoten Kent Ekeroth så är det han kallar för alternativ media på frammarsch. Media som återigen enligt Ekeroth på ett bättre sätt beskriver sanningen än dagens gammelmedia, det vill säga Expressen, Aftonbladet, SvD, DN osv.

Och den alternativa media som Ekeroth talar om är inte helt oväntat Avpixlat, Exponerat, Dispatch International och övriga högerextrema hat- och rasistsajter.


Man kan då fråga sig vad för slags sanning som Ekeroth egentligen tycker denna alternativa media beskriver som inte ”gammalmedia” gör.


Jo naturligtvis den ”sanning” som Ekeroth och hans vänner inom SD enbart önskar höra.


Det vill säga tillrättalagda artiklar vars enda syfte går ut på att svartmåla invandrare, flyktingar, politiska motståndare och "gammelmedias" journalister och som dessutom är helt okritiska till det Sverigedemokratiska partiet och dess politiker.


Kent Ekeroth och hans SD:s högsta önskan är naturligtvis att ha en media i Sverige som inte granskar just SD och dess politiker. Något som just under valnatten blev allt för tydlig då man bland annat förvägrade Expressen att närvara vid deras valvaka.


Tidningens avslöjande om flera rasister i Sverigedemokraternas led föll inte partiet i smaken, trots att det som avslöjades var sant och bland annat ledde till att flera sverigedemokrater uteslöts eller slutade.


Kent Ekeroth Twittrade glatt till och med under valhelgen att man ”i sinom tid” ska stoppa media.Ett ganska skrämmande men inte helt oväntat uttalande från ett partis företrädare som av tradition är klart mediafientliga.


Sverigedemokraternas agerande visar att det inte vill bli behandlat som vilket parti som helst. De hånar den fria pressen och visar i handling att de inte tror på ett demokratisk och öppet samhälle med yttrande- och tryckfrihet.


SD vill enbart ha media som säger den ”sanning” som passar dem. Och om de anser att bland annat Avpixlat, Exponerat och Dispatch International skulle vara denna alternativa media som är den sanningssägande, ja då visar det verkligen på hur indoktrinerade de blivit av inte enbart sina egna lögner utan även av den alternativa media de förordar.


Ekeroths våta dröm är nog den dag han kan gå in på en tidningsredaktion och säga, ”Stoppa pressarna, stoppa pressarna, ni får inte skriva kritiskt om Sverigedemokraterna”.


Raffina Wall för Slutpixlat