17 okt. 2014

Åkessons spelberoende bakom hans utbränhet, eller?

En läkare som vill vara anonym har ställt en diagnos på Åkesson om varför han nu sjukskrivit sig på grund av utbrändhet.


INSÄNDARE.


"Från en läkare som vill vara anonym"


Diagnos: Spelberoende, paranoida vanföreställningar

Aktuella symptom: 

Sedan tonåren paranoida vanföreställningar om främmande människor . Uppgivet i teve att han blivit slagen trots att så aldrig skett. Tilltagande overklighetskänsla. Svårt orientera sig mot verkligheten. Ångest som kuperas med dobbel och spel. Maladaptiv stressreaktion på maktförhållanden på arbetsplatsen där en narcissistisk grundstörning om snar makterövring inte förverkligas.

Vad är det som gör att patienten inte kan arbeta:


I förhållande till nuvarande arbetsuppdrag så har patienten arbetsförmåga eftersom arbetsuppgifterna baseras på en organisation som har kollektiva vanföreställningar om nationen, kulturen, språket, invandringen, ekonomin, klimatförändringarna, relationer mellan kvinnor och män med mera.
Men spelberoendet har nu tagit överhanden.

Yrke:
Partiledare

Behandling:
Vila från offentligheten. Stänga av alla möjligheter att vara online med sitt spelmissbruk. Klippa kontokortet. Promenader. Lugna meditativa sånger av Oum Khaltoum. I senare skede kroppsarbete, meditativt inriktad sufistisk terapi, samt besöka öppna förskolor, för att den vägen återerövra grundläggande insikter om det allmänmänskliga.

Förklara varför du sjukskriver längre tid än beslutsstödet:
Offentligt ansatt position. Är samhällsfarlig om han arbetar. Kan endast botas med långvarig terapi inklusive att vara med i hälsofrämjande miljöer såsom öppna förskolor.


Åkesson förklarar själv i ett öppet brev till media om några av orsakerna till varför han sjukskrivit sig.

"Våra motståndares ihärdiga försök att få stopp på våra framgångar, mediernas många gånger vedervärdiga kampanjjournalistik och extremisternas omåttliga hat är några exempel."


Den som ger sig in i leken får leken tåla Åkesson.


För vem var det som just genom sin hatiska främlingsfientliga och rasistiska politik egentligen satte tonen i debatten om inte just Sverigedemokraterna.


Så att skylla på media och sina politiska motståndare i detta läge känns från Åkessons minst sagt patetiskt.


Offerkoftsretoriken går inte hem längre.


Curt Latinosson för Slutpixlat