17 okt. 2014

Gamla gardet behåller makten i SD.

I den Sverigedemokratiska ledaren Jimmie Åkessons frånvaro, sjukskrivning på grund av excessiv rasism, så träder nu en ur ”de fyras gäng” in och ersätter Åkesson.

Det är Sverigedemokraternas nuvarande gruppledare Mattias Karlsson som nu får ta på sig rollen som tillfällig partiledare.


Karlsson tillhör det gamla gardet inom SD och anses ingå i vad som kallas ”de fyras gäng” där även Åkesson, Söder och Jomshof ingår.


Mattias Karlsson sökte redan 1994 kontakt med SD då partiet fortfarande leddes av nazisten Anders Klarström.


I en intervju med tidskriften Expo 2011 uppgav Mattias Karlsson att han fick vad han kallar ett "nationellt uppvaknande" under början av 1990-talet, bland annat på grund av motsättningar mellan svenskar och invandrare

.
Förmodligen innebär inte Mattias Karlssons tillfälliga roll som partiledare för SD någon kursändring politiskt för SD. Knappt ens en gir i rasismhavet lär väl synas.


Det gamla gardet i SD konsoliderar därmed sin makt.

De kommer fortfarande att vara ett främlingsfientligt och rasistiskt parti med en fascistisk grundideologi som bas för deras verksamhet och som enbart tror att alla andra har en felaktig verklighetsuppfattning.


Något som Mattias Karlsson för ett antal år sedan tyckte var fullständigt obegripligt.Man kan ju dock också i sammanhanget undra vad partiets vice partiledare Jonas Åkerlund, som borde vara det naturliga valet i Åkessons frånvaro tycker om att Mattias Karlsson fick förtroendet att mantla partiledarrollen.  Förmodligen försatte Åkerlund sina chanser till befordran, hur tillfällig denna än må vara, när han kallade invandrare för parasiter och uppträdde hotfullt mot en kvinnlig journalist i riksdagen. 

Ralph Usterman för Slutpixlat