13 okt. 2014

Två SDU lögner gör ingen sanning.

De två Sverigedemokratiska ungtupparna i SDU, Kasselstrand och Hahne är ju som bekant bland annat kända för sina mindre begåvade uttalanden på de sociala medierna.

Ungfascismens ansikten i Sverige.

Nu har de slagit till igen.


SDU ordföranden Gustav Kasselstrand frågar sig på Twitter, ”Varför, Sverige, varför?” med anledning av sitt besök i Amsterdam i helgen där han påstår sig inte ha sett några tiggare hängandes i gathörnen till skillnad mot Stockholm där det uppenbarligen enligt Kasselstrand kryllar av tiggare.
Skrivandes kan tala om att det visst finns tiggare i Amsterdam i motsats till vad Kasselstrand påstår. Vid besök i somras såg jag där många tiggare.


Nu framgår det dock inte vilka kvarters gathörn i Amsterdam som Kasselstrand passerade och inte där såg några tiggare. Finns ju vissa beryktade kvarter i denna stad där tiggare knappast sätter sig för att tigga ihop en slant då konkurrensen från annan ”kroppslig” verksamhet i dessa kvarter gör att tiggeri inte lönar sig. Här är det enbart de köttsliga lustarna som avgör var pengarna hamnar.


Var det i de kvarteren Kasselstrand vistades i helgen så kan man förstå att han då inte såg några tiggare.


Vi borde då kanske ställa oss frågan, ”Varför, Kasselstrand, varför?”


Varför går Kasselstrand ut på Twitter med ett påstående som inte är sant?


En annan av dessa ungfascisters utspel på Twitter som måste ifrågasättas är den vice förbundsordföranden i SDU, William Hahnes ifrågasättande av hur landslagsspelare i fotboll med utomeuropeisk bakgrund uppför sig.


William Hahne påstår frankt att fyra stycken av de svenskar som var med i EM-kvalet mot Ryssland och som hade utomeuropeisk bakgrund ”Vägrade symboliskt” att sjunga med i nationalsången.Vad har Hahne för belägg på att de fyra med utomeuropeisk bakgrund i fotbollslandslaget vägrar att, symboliskt, sjunga med i nationalsången? Har han frågat dem?


Att komma med ett sådant utspel som SDU:s Hahne gör påvisar återigen hans stupiditet och hur hans rasistiska tankebanor går. Han försöker i sann SDU anda på alla vis att svartmåla de med invandrarbakgrund och nu vänder han sig alltså mot svenska landslagsspelare i fotboll enbart på grund av att de är av utomeuropeisk börd.


Att dessa fyra landslagsspelare inte sjunger med i nationalsången tar William Hahne som intäkt att de vägrar. Symboliskt då också, för alla andra sjöng ju med.


Kan tala om för Hahne att om han fokuserat på övriga spelare i landslaget och inte enbart på de med utomeuropeisk bakgrund, så var det faktiskt så att vissa med äkta europeisk bakgrund inte heller sjöng med.


Och om man tittar historiskt bakåt när det kommer till svenska spelare som inte sjunger med när nationalsången spelas så finns det otaliga exempel på detta. Något som Hahne också uppenbarligen bommat.


Så Hahnes utspel är inget annat än ytterligare ett vidrigt försök att svartmåla svenskar med invandrarbakgrund. Enligt Hahne så har ju nu dessa tydligen inte ens i landslaget att göra.


”De har ju utomeuropeisk bakgrund. Och de sjunger ju inte med i nationalsången? Usch fy så hemskt! Måste genast Twittra om detta vidriga beteende. Bara sååå… opatriotiskt.”


Som sagt, två rasistiska utspel/lögner gör ingen sanning.


Ralph Usterman för Slutpixlat