5 okt. 2014

Tyvärr Jimmie Åkesson. Blir ingen Nobelfest för dig i år heller.

Nästa vecka avslöjas vilka som erhåller årets Nobelpris i fysik, kemi och ekonomi.

Och vad kommit till Slutpixlats kännedom så kommer inte heller i år den Sverigedemokratiske partiledaren Jimmie Åkesson att bjudas in till Nobelprisutdelningens efterföljande fest.


Det kommer då att bli det femte året som Åkesson nekas tillträde.


Och orsaken till att Åkesson inte i år, som tidigare år får delta är enligt Nobelstiftelsen att Åkesson och hans partis anda strider mot principen i Alfred Nobels testamente.


Nobelstiftelsen tog beslutet i styrelsen redan 2010 och har därefter inte ansett det nödvändigt att ompröva det beslutet.


Partiledarna för de övriga riksdagspartierna är dock i sedvanlig ordning naturligtvis inbjudna.

Och i vanlig ordning så kommer väl Sverigedemokraterna att gå i taket, ta på sig offerkoftorna och gråta ut en skvätt om hur orättvist behandlade de blir i diverse obskyra hat- och rasistsajter såsom Avpixlat, Exponerat, Fria Tider och Samtiden.


Blir ju faktiskt femte året då de gör så då. Lite av en tradition faktiskt. Kul.


Linus Bylund påstod ju förra året när Åkesson nekades att delta att Åkesson inte ligger och gråter för den här typen av besked ändå.


”Det har historiskt sett varit en stor skara skurkar som inbjudits till Nobelfesten och då spelar det inte någon roll om Åkesson inbjuds eller ej”, säger Linus Bylund.


Eh…?


Nåja, bara för SD och Åkesson att inse sanningen. Så länge de håller fast vid järnrörsretoriken så hör de inte heller hemma i möblerade rum. Inte ens i Blå hallen i Stockholms stadshus.Raffina Wall för Slutpixlat