26 nov. 2014

Pelle Plutt tog ett skutt…

I en ganska så Åkesson kritisk artikel i sin blogg härförleden från SD-politikern i Södertälje Tommy Hansson angående Jimmie Åkessons självbiografi, Satis Polito, så anser Hansson att titeln till självbiografin istället borde ha varit… ”Pelle Plutt tog ett skutt”.

”Om Åkesson velat vara riktigt självdistanserad hade han exempelvis kunnat kalla boken ”Pelle Plutt tog ett skutt”. SD-ledarens hela namn är Per Jimmie Åkesson, och den av mig föreslagna titeln, alluderande på en gammal barnramsa, skulle ha varit perfekt som titel på en bok som visar hur en grabb från lilla Sölvesborg i mörkaste Blekinge blir partiledare och Sveriges sannolikt mest uppmärksammade politiker. (Nu var det ju förstås ingen som konsulterade en tidigare chefredaktör för SD-Kuriren, mångårig journalist och författare till tio böcker om saken.)”

Man kan inte så lite ana en underton av besvikelse från Tommy Hansson att inte just han blev konsulterad av sin partiledare i denna fråga. Hansson har ju faktiskt varit chefredaktör för SD-Kuriren och har erfarenhet som mångårig journalist… och inte att förglömma, författare till tio hela böcker. Dock så gjorde inte Hanssons försök att slå sig in på den skönlitterära banan någon succé. Kritikerna totalsågade hans böcker,

”Krigsförbrytaren” och ”Det gröna Sverige” jäms med fotknölarna.

Vad Tommy Hansson dock glömmer att ange i sitt ”cv” i sin artikel är det faktum att han också var skribent i den högerextrema tidskriften Contra och i den mycket kortlivade (1999-2002) tidskriften Salt, ett kamporgan för överåriga högerrebeller och missnöjesröstare. Hansson har även medverkat som skribent i Fria Ord, en tidskrift utgiven av det pronazistiska Sveriges Nationella Förbund, (SNF) och i den högerextrema tidskriften Operation Sverige, som bland annat hyllade militärkuppen i Chile 1973 och den brutala militärdiktatur som sedan blev resultatet av denna kupp.


På Tommy Hanssons ”meritlista” återfinns även att han satt som kommunalfullmäktigeledamot och nämndeman för Ny Demokrati mellan 1991 och 1994. Hansson han även med en sväng i Täljepartiet mellan 1994 och 1998. Och sist men inte minst så har även Tommy Hansson varit verksam i Enighetskyrkan, mer allmänt känd som ”Moon-sekten.”

Så nog har Tommy Hansson mångårig erfarenhet av det mesta verkar det som. Dock mest i den högerextrema och sekteristiska världen. Så det är ju inte föga förvånande att han till slut hamnade hos Sverigedemokraterna.


Frågan är om inte den dag Tommy Hansson skriver sin självbiografi borde ge denna bok titeln, ”Pelle Plutt tog ett skutt”, för den titeln stämmer ju mer överens med Hanssons eget skuttande mellan olika högerextrema och fascistiska organisationer. 


För Åkesson verkar ju nu ha skuttat färdigt i politiken. Han kom inte ens över ån utan hamnade i den.


”Pelle plutt plutt plutt
tog ett skutt skutt skutt
över ån ån ån
tappa tån tån tån
in i kammarn efter hammarn spika fast den lilla tån”


Ralph Usterman för Slutpixlat