13 jan. 2014

Åkesson, dubbelmoralens och offerkoftans mästare talar ut.

I ett debattinlägg i Expressen så uppmanar SD-ledaren Jimmie Åkesson Expressen att stoppa deras ”hetskampanj” mot Sverigedemokraterna.

Åkesson anser att det är för jäkligt att Expressen granskar Sverigedemokraterna och inte andra partier. Åkesson tycker också att det är märkligt att Expressen stöttar vänsterextrema ”terrororganisationer” såsom Researchgruppen?


Men Åkesson välkomnar också att hans parti hårdgranskas av media men tycker som sagt att media även borde hårdgranska andra politiska partier.


”Jag välkomnar en hård granskning av mitt parti, men önskar samtidigt att de övriga partierna skall granskas lika hårt och med samma metoder. Jag önskar mig en het debatt, men också att alla politiska och mediala aktörer, inklusive mitt eget parti, skall eftersträva sans och saklighet och försöka undvika ett hatiskt och onödigt polariserande språkbruk.”


Polletten har fortfarande inte trillat ned hos Åkesson uppenbarligen, eller också väljer han att blunda för det faktum varför Sverigedemokraterna får finna sig i att bli mer hårdgranskade av media än andra partier.


Såsom ett parti som är sprungen ur diverse naziinspirerade grupper och vars politiska ideologi i grunden bygger på fascistiska värderingar, där deras egna politiker ständigt kommer med främlingsfientliga och rasistiska uttalanden, och där den sans och saklighet som Åkesson efterlyser att andra politiska och mediala aktörer ska följa, något som hos Sverigedemokraterna själva helt saknas, så får nog Åkesson och hans SD finna sig i att bli hårdgranskade av media och av andra politiska aktörer.


Att just Åkesson uppmanar Expressen till att stoppa ”hetsjakten” på SD kan inte ses som någonting annat än ett rent dubbelmoraliskt beteende från Åkesson och hans Sverigedemokrater då dessa enbart ständigt själva bedriver hetsjakt på invandrare och andra människor som inte delar deras politiska åsikter.


Och som ett parti vars enda politiska fråga handlar om invandrare och invandring och med det hat de visar mot dessa människor så är det inte konstigt att Sverigedemokraterna blir hårdgranskade av media.


Så Åkessons debattinlägg i Expressen är enbart återigen ett patetiskt försök att ikläda sig offerkoftan och kverulera hur synd det är om dem själva samtidigt som deras egna politiker och sympatisörer går bärsärk i de sociala medierna utan varken sans eller saklighet.


Nej Expressens granskning av just Sverigedemokraterna behövs, inte enbart för att SD är ett främlingsfientlig och rasistisk parti, utan även för att de är ett parti vars agenda i grunden är högerextremt med klara fascistiska inslag, och som sådana utgör de ett hot gentemot den form av demokrati vi idag känner till och vill leva i.


Därför är hårdgranskningen av SD nödvändig, och det trots att SD påstår sig att inte vara ett rasistiskt parti! För ingen tror väl längre på detta, då deras så kallade nolltolerans mot rasism enbart är ett medialt skådespel utan någon som helst sanningshalt.

 
Curt Latinosson för Slutpixlat