7 juni 2014

Thoralf Alfssons nationalistiska flummerier!

Enligt den Sverigedemokratiske riksdagsmannen Thoralf Alfsson så borde alla som har något att tänka med, rösta på SD efter att ha sett "mångkulturspektaklet" igår på Skansen?

Alfsson förväntade sig helt andra artister på nationaldagsfirandet på Skansen. Han undrade vilka artister det var på Skansen. Allt Alfsson påstår att han sett var två pajasar och Lill Lindfors, vilken han tyckte var okay.


Själv så firade uppenbarligen Alfsson nationaldagen på Öland, för där tyckte han att man kunde undvika alla dessa hemska mångkulturella yttringar? Och där lyssnade han på en fanfar som spelades på ett jakthorn som användes vid V-Gustavs jakter på ön. Här tyckte Alfsson återigen att det mångkulturella samhället var långt borta? Vilket Alfsson naturligtvis, som den främlingsfientlige Sverigedemokrat han är, förhoppningsvis tyckte också så skulle förbli.


Alfsson undrade också i sin bloggartikel under rubriken, ”Olika världar på Nationaldagen”, vad kungafamiljen tyckte om allt detta mångkulturella trams?

Om man får tro vad man såg på TV-sändningen från Skansen så såg kungafamiljen ut att stortrivas. Undrar om inte Thoralf är lite putt på att just kungafamiljen står upp för alla människors lika värde och tycker att mångkultur är bättre än nationalistiskt enfaldsvurm á la Sverigedemokraterna.


Stör nog Alfsson att han inte i en och samma mening längre kan säga ”Leve fosterlandet och leve konungahuset!” 


Varför Alfsson överhuvudtaget ifrågasätta vad kungahuset tycker om nationaldagsfirandet kan man ju egentligen undra. Vill han utmåla dem som Sverigefientliga bara för att de inte delar SD:s åsikter, precis som han anser att statsminister Reinfeldt och övriga partiledare i sjuklövern också är Sverigefientliga bara för att de också inte tycker som Sverigedemokraterna?


Det här med logiskt tänkande  är inte varken Alfssons eller övriga Sverigedemokraters starka sida.
 

Att sen Alfsson också tyckte att inte varken Alexandra Pascalidou eller Soran Ismail, som var med i eftersnacket efter SVT:s Skansensändning, är fullvärdiga svenska medborgare är ju inte i sammanhanget förvånande.

Thoralf Alfsson skulle ha lyssnat bättre till vad årets högtidstalare, den vice generalsekreteraren för FN, Jan Eliasson sade:


”Vi måste stå upp för tolerans, jämlikhet och obrottslig tro på alla människors lika värde. Att leva i samhällen som våra nordiska, där samarbete och fredliga lösningar är självklara, är ett privilegium. Vi har en plikt att tillsammans fortsätta att bygga ett Sverige vi kan vara stolta över.”


Just orden, tolerans, jämlikhet och tron på alla människors lika värde är uppenbarligen skräckord för Sverigedemokraterna.


För de är inte toleranta, inte för jämlikhet, och de tror definitivt inte på alla människors lika värde. Sverigedemokraterna är och förblir ett främlingsfientligt och rasistiskt parti.


Så Alfsson, vid nästa års nationaldagsfirande, blås till samling i V-Gurras jakthorn och samla era brunskjortor och ha en nostalgitur i svunna tiders fascisthistoria. En historia som aldrig kommer att återvända hur mycket ni än vill. För er högerextrema nationalistiska dröm är bara en dröm och inget annat.


Mångkulturen är här för att stanna! Det kallas utveckling. Utveckling till ett bättre demokratiskt samhälle där alla människor oavsett ursprung är lika mycket värda.


För vi som verkligen har något att tänka med, och uppskattar sunda mänskliga värderingar och står upp för demokratin, ja vi röstar då definitivt INTE på Sverigedemokraterna i höstens val.


Raffina Wall för Slutpixlat