1 mars 2013

Burka hakkors och blåsippa!?En symbol som numer borde förbjudas!


Säg är det inte helt fantastiskt! Det Sverigedemokratiska kommunalrådet, Jonas Millard i Örebro drog i en debatt i kommunfullmäktige den ”intelligenta” slutsatsen att bära en burka är att likställa med ett hakkors? (EXPO)


Som försvar för hela sitt märkliga uttalande säger herr Millard att den gemensamma nämnaren är att både burkan och hakkorset är att betrakta som starka politiska symboler!?


Men ”Käre” herr Millard, nu har du ju fått det hela om bakfoten dubbelt upp!

En burka är ett klädesplagg för kvinnor. Ett hakkors är ju symbolen som är starkt förknippad med vad ni Sverigedemokrater egentligen hämtar er ideologi ifrån. Den är ju dessutom förbjuden att ha på sig på offentlig plats.


Vore det inte bättre om du herr Millard, likställde hakkorset med er partisymbol blåsippan. Det vore en jämförelse som är mer överensstämmande med verkligheten.

Bägge symbolerna är ju kontroversiella ur ett politiskt perspektiv. Och är hakkorset förbjudet att användas på offentlig plats, så borde i rättvisans namn även blåsippan vara det. Och det efter att den stackars blomman numer används av Sverigedemokraterna för hets mot folkgrupp.

En liten uppmaning till herr Millard vore att titta i ett symbollexikon innan han nästa gång öppnar gapet och fäller ett uttalande. För i ett sådant lexikon lär han få svårt att hitta en burka i alla fall. Herr Millards uttalande är ju egentligen direkt kränkande mot de kvinnor som bär burka eller niquab. "Man blir ledsen."

"Symboltolkare Millard."
 
Undrar om en dumstrut är att likställa med en Sverigedemokrat? 
 

Raffina Wall för Slutpixlat