4 sep. 2014

Här har ni Exponerats ansvariga.

Som Slutpixat tidigare utlovat så avslöjar vi nu vilka individer det är som ligger bakom den SD-vänliga hat och rasistsajten Exponerat.

Och anledningen till att Slutpixlat nu väljer att avslöja klientelet bakom Exponerat är att de inte längre ostraffat ska få komma undan med hets mot folkgrupp, förtalsbrott, ärekränkning och uppvigling.Exponerat har ända sen de gick från att vara Sweden Confidential till att vara Exponerat haft som policy att hänga ut invandrare, flyktingar, politiska motståndare till SD, journalister och alla som de på något sätt inte anser passa in i deras förvridna världsbild. Exponerat har inte heller dragit sig för att hänga ut personer med namn, hemadresser eller denna persons familj för att uppvigla sina läsare till än grövre påhopp och i vissa fall rena hot mot den utpekade. Inte heller har man dragit sig för att hänga ut minderåriga.


Nu kanske någon tycker att Slutpixlat genom att avslöja identiteten bakom de som driver Exponerat ägnar sig åt samma slaga uthängningsverksamhet som Exponerat. Så är naturligtvis inte fallet. Slutpixlats redaktion har i samråd med jurister ansett att i detta specifika fall så är det journalistiskt försvarbart att avslöja identiteten på de individer som ligger bakom Exponerat då de genom sina uthängningar åsamkat stort psykiskt lidande för ett antal personer. Ingen människa ska behöva utsättas för Exponerats hets- och hatkampanjer oavsett vad denne person har gjort eller sagt.


Och så länge ingen avslöjar vilka individerna är bakom Exponerat så kommer dessa individer att fortsätta med sina uthängningskampanjer. Dags nu då att exponera dessa som bakom anonymitetens slöja fortfarande tror att de kan komma undan med hets mot folkgrupp, förtalsbrott, ärekränkning och uppvigling.


Det står naturligtvis var och en fritt att polisanmäla de ansvariga bakom Exponerat efter att Slutpixlat nu avslöjat dem.


De ansvariga bakom Hat och rasistsajten Exponerats består av följande individer:


Peter Sjöberg, 49 år, född 1964-12-26 i Farsta, Stockholm. Numer bosatt i Mölndal. Har tidigare kallat sig för "Scarface" på nätet.


Startade Sweden Confidential som senare blev Exponerat. Dömdes första gången 1992 för försök till rån. 2001 dömdes han till fängelse för sexuellt utnyttjande av underårig samt sexuellt ofredande av flera flickor. Har under de följande åren dömts två gånger för barnpornografibrott, samt bl.a. överträdelse av besöksförbud, skadegörelse och misshandel. Senaste domen är från 2010.


Övergreppen skedde bland annat då han var barnvakt. Sjöberg jobbade då på en mellanstadieskola, men gav sig också på närstående barn till familjen. Enligt domen i Svea hovrätt drabbades flickorna mycket svårt av övergreppen, med flera år av ångest och terapi som följd.


Sjöberg förnekade så sent som juli 2013 att han längre hade något med Exponerat att göra. Något som visade sig vara fel. Trots att Exponerat officiellt uppgav att de ”tydligt” tog avstånd från Sjöberg så visade det sig att han fortfarande stod bakom det konto som användes för att göra donationer till Exponerat. Och även trotts det att Exponerat sade sig ha tagit avstånd från den pedofildömde Sjöberg så fortsatte han att skriva artiklar i Exponerat och under annat namn begära ut domar från tingsrätter runt om i Sverige som sedan användes i artiklar i Exponerat.

När Sjöberg av en journalist konfronterades så fick han bland annat det här svaret:


”Du borde vara jävligt rädd om din egen rygg!”


Enligt vad Slutpixlat erfar så är fortfarande 49-åringen en av de drivande krafterna bakom Exponerat.


Hans Paul Winberg, 52 år, född 1961-08-25 i Backa, Göteborg. Numer bosatt i Kungsbacka.


Gick tidigare under aliaset “Kapten Krok”, men han döljer sig numer under ett trollkonto på FB där han kallar sig för Tommy Blom, han står också för ett stort antal främlingsfientliga, rasistiska och hatiska artiklar på Exponerat. I februari förrförra året dömdes han för att ha langat sprit och öl som han har fört in från Tyskland.


Winberg har tidigare som gästskribent skrivit på en Sverigedemokrats, Mattias From, i Kungsbackas lokala hemsida, ”Frihetens Fackla”, samtidigt som han drev en blogg där han ofta i sina artiklar använde epitet som ”negrer”, ”sandnegrer”, ”invällare”, eller ”Kött-sunami” när han skrev om invandrare.

Leif Jonas Petersson, 43 år, född 1970-11-25 i Matteus, Norrköping. Bosatt i Norrköping.


Sköter bl.a. sajtens ekonomi. Dömdes 2009 för bokföringsbrott och har mer än en halv miljon i skulder hos Kronofogden. Var under 2007 iblandad i en ekonomisk härva i det Norrköpingsbaserade mjukvaruföretaget Alphacasch där han var en av delägarna.


Clint Zsolt Wellerfeld, 42 år, född 1971-11-23. Bosatt på Adelsö.


Sajtens webbmaster. Dömdes första gången 1996 för stöld. 2006 dömdes han för sin inblandning i en stöldliga. Åren därefter ett par narkotikabrott och mindre förseelser.


Mikael Andersson, 38 år född 1976-05-25. Bosatt i Beijing, Kina. Har tidigare kallat sig för "Vlad Damien Sauron Bathori Anderson" eller "Mikkie Kokko" på nätet.


Serveransvarig för sajten. Är numera bosatt i Kina där han bl.a. driver ett IT-företag. Kvar i Sverige lämnade han ett obetalt banklån samt domar för rattfylleri och olovlig körning. Har under sommaren dock vistats i Sverige då han besökte Sweden Rock Festival där han bland annat umgicks med sin vän från den islamofoba hat- och rasistsajten Dispatch International, Roger Salle Sahlström.  Mikael Andersson kallar sig numer Tor-Leify Leifysdottir på sin FB-sida.


Vasili Potyma Werg Richardsson, 40 år, född 1974-02-22 i Ryssland. Kom till Sverige 1985 och är numer bosatt i Bjuv.


En av tungviktarna bakom Exponerat. Även djupt involverad inom den antimuslimska Counterjihadrörelsen i Sverige. Dömd för misshandel av en 23-årig kvinna och en ordningsvakt.


En av medgrundarna till den svenska högerextremistiska och antimuslimska organisationen Swedish Defence League . Den andra grundaren var ju som bekant Kamil Ryba, som i våras dömdes till sex månaders fängelse för att han bland annat hade bombhotat tidningen GT.


Christina Kerstin Gartman, 50 år, född 1964-01-15 i Härlanda, Göteborg. Numer bosatt i Kungsbacka.


Flitig skribent på Exponerat och en av sajtens moderatorer och använder sig av mellannamnet "Totti" på sin FB-sida. Gartman är sambo med Winberg.


Izabella Nord Engdahl eller Eriksson, född 1980-11-22 i Karlstad. Numer bosatt i Göteborg.


Då Izabella lever under skyddad identitet på grund av sitt tidigare samröre i nazistiska kretsar så avslöjar vi naturligtvis inte hennes riktiga identitet.


Men på den tiden hon umgicks i nazikretsar så deltog hon i en rad olika arrangemang knutna till organisationen Nordisk Ungdom. Bland annat så deltog hon på organisationens julmiddag i Västerås och på organisationens midsommarfest tillsammans med sin son. Izabella har även deltagit i en rad arrangemang för det nazistiska Svenskarnas parti.


Izabella har enligt sig själv en bakgrund som missbruksterapeut.
Hon påstår även att hennes bakgrund låg i 90-talets nationalsocialistiska skinheadsrörelse men att hon försvann från dåtidens rörelse relativt snabbt p.g.a. personliga omständigheter, för att sedan ha fått kontakt med rörelsen igen via en bekant från SMR. Enligt uppgift nazisten Mikael Skillt. Skillt ville ej ha med henne att göra vilket resulterade i en massiv smutskastningskampanj mot Skillt. Då SvP vägrade utesluta Skillt så valde Izabella att vända SvP ryggen. Vilket har resulterat i hätska utfall mot partiet och dess företrädare på sociala medier.


Blev 2009 belagd med besöksförbud för att ha trakasserat en ung kvinna.

Izabella var även i våras inblandad i en incident på ett SD-möte i Karlstad där hon för egen vinning utnyttjade sin son. Sonen är bara 7 år gammal.


Izabella har även tagit med sonen till andra former av politisk aktivism som t ex olaga affischering och satt upp klistermärken för både Nordisk Ungdom och Svenskarnas Parti.


För tillfället är Izabella inblandad i en vårdnadstvist om sonen.


Izabella har också en aktiv sexchattsajt där hon tidigare beskrev sig så här: ”I am the best - fuck the rest! Nationalist from Sweden.” 


En sexchattsajt där bland annat en före detta ledande SD-politiker och tillika tidigare sexbrottsmisstänkt flitigt kommenterar i.  


Nu kallar hon sig för "Izabella Von Femme Fatale", och anser att hatar man henne så har hon lyckats?  

  
När Slutpixlat konfronterade Izabella om hennes tid i NU och SvP och varför hon nu stödjer SD istället svarade hon så här:

”Jag såg direkt vad SvP var för typer, det kan man se med blotta ögat. Jag valde också att inte stå bakom dem. De som jag hade kontakt med gick med i partiet efter att vi hade fått FB-kontakt, det var två stycken som jag hade lite högre tankar om iaf. SD kände jag till sedan tidigare, men jag visste inget om någon nationell rörelse.”


Att påstå att hon direkt såg vad SvP var för några typer och att hon därför valde att inte stå bakom dem är en lögn. Izabella deltog fullt ut i SvP:s verksamhet.


Här deltar hon i SvP:s demonstration i Västerås 2010: Svart jacka med huva och brunt hår hållandes en banderoll.Här syns hon bredvid Stefan Jacobsson vid ett senare tillfälle.Izabella utvecklade också sitt resonemang om hur Sverige borde se ut:


”7-klövern borde inte finnas i ett demokratiskt land. Det kanske rent av borde vara så att vi ska styras av endast nationalister som kan leda folket.  Är det demokrati att som 7-klövern gör, hjärntvätta sitt folk och undanhålla information?”

Hon hävdar också i kontakt med Slutpixlat att hon inte längre skriver för Exponerat.


Dock så ligger hon bakom ett flertal hatiska och rasistiska FB-grupper såsom ”Stoppa Svenskfientligheten”, ”Utvisa kriminella invandrare”, ”Vi som stöder polisen i Husby”, ”JA till pepparkaksgubbar”, och ett flertal andra liknande FB-grupper vars enda mål är att hetsa mot invandrare och flyktingar.

Om man sammantaget tittar på vilket vänklientel som vissa av de ovanstående individerna tillhörande Exponerat har på bland annat Facebook och andra sociala medier, så vimlar det av en allsköns blandning av andra högerextremistiska hat- och rasistsajters företrädare, tunga SD och SvP politiker och den sedvanliga näthatspöbeln som frekvent förekommer i dessa hat- och rasistsajters kommentarsfält. Och inte förvånande så har nästan alla av dessa, drottningen av främlingsfientlighet, islamofobi och galna konspirationsteorier, Ingrid Carlqvist, chefredaktör för Dispatch International, som sin vän på Facebook.

En annan av dessa näthatare som flitigt numer är kraftigt involverad i Exponerats rasistiska verksamhet genom sina ständigt återkommande krönikor är inte förvånande Ingrid Carlqvists vapendragare Roger ”Salle” Sahlström.
   
Dock så är denna grupp som aktivt ägnar sig åt denna form av rasistiska och hatiska nätaktiviteter ganska begränsad. Maximalt lite drygt ett hundratal personer med en hardcorekärna på cirka 40 till 50 personer som syns i stort sett på alla hat- och rasistsajters sidor.

Dom är inte många, men de ställer till med tillräckligt mycket elände för de personer de utsätter för sin hets och sitt hat. Det var bland annat därför Slutpixlat tog beslutet att exponera dessa individer som enbart tycks leva för sitt hat gentemot invandrare, flyktingar, politiker, myndigheter, journalister och media i stort. Det får räcka nu!
 

 Raffina Wall för Slutpixlat. Research, Ralph Usterman o Curt Latinosson